GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα: «Πιθανότητα μεγάλης σύγκρουσης»

Ανοικτό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με τη Βόρεια Κορέα άφησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο...


Ανοικτό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με τη Βόρεια Κορέα άφησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτό που ζητά είναι μια ειρηνική λύση στην κρίση.

Επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε λήψη οικονομικών μέτρων χωρίς να αποσύρει το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης.

«Υπάρχει μια πιθανότητα να καταλήξουμε, να έχουμε μια μεγάλη, μεγάλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε μια συνέντευξη για τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του και τόνισε ότι «θα θέλαμε να λύσουμε το θέμα διπλωματικά αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Ερωτηθείς εάν θεωρεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν λογικό ο Τραμπ απάντησε ότι ο ίδιος λειτουργεί βάσει αυτής της παραδοχής υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πήρε στα χέρια του την εξουσία σε μικρή ηλικία.

«Είναι 27 ετών. Ο πατέρας του πεθαίνει και ο ίδιος αναλαμβάνει τα ηνία του καθεστώτος. Οπότε πείτε ότι θέλετε αλλά δεν είναι εύκολο ειδικά σε αυτήν την ηλικία. Δεν του το πιστώνω απλά λέω ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο πράγμα. Όσο για το εάν είναι λογικός ή παράλογος, δεν έχω καμία επιλογή. Ελπίζω να είναι λογικός» σημείωσε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στη νέα του ζωή ως Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η κατάσταση είναι πλέον δύσκολη καθώς έχει χάσει πολλά από τα πράγματα που έκανε πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

Όπως είπε η Βόρεια Κορέα ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια πρόκληση ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες του Κινέζου Προέδρου για τη βοήθεια που παρέχει για την επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα. «Πιστεύω ότι προσπαθεί πολύ. Δεν θέλει να δει αναταραχή και θάνατο. Είναι ένας καλός άνθρωπος».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είτε θα επαναδιαπραγματευτεί είτε θα καταργήσει μία “άθλια” όπως την χαρακτήρισε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Νότια Κορέα, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Σεούλ θα πρέπει να καλύψει το οικονομικό κόστος για την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση