GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Τιμούμε τους αγώνες του λαού μας που επέφεραν την πτώση της χούντας

«Τιμούμε τους αγώνες του λαού μας, την αλληλεγγύη και τη διεθνή συμπαράσταση, που επέφεραν την πτώση της χούντας επτά χρόνια αργότερα», ...


«Τιμούμε τους αγώνες του λαού μας, την αλληλεγγύη και τη διεθνή συμπαράσταση, που επέφεραν την πτώση της χούντας επτά χρόνια αργότερα», δήλωσε για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επιβολή του πραξικοπήματος, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας, Bruno Eduardo Rodriguez Parilla.

«Είμαστε ευτυχείς που για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο υποδεχόμαστε τον υπουργό Εξωτερικών της φίλης χώρας, της Κούβας. Η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή γιατί συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της επιβολής της επτάχρονης δικτατορίας το 1967 στη χώρα μας και γι' αυτό τιμούμε τους αγώνες του λαού μας και την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τη διεθνή, που επέφεραν την πτώση της χούντας επτά χρόνια αργότερα», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής υποδεχόμενος τον Κουβανό υπουργό Εξωτερικών.

«Είναι μακραίωνα η φιλία και οι σχέσεις αλληλεγγύης των δύο λαών μας και πιστεύουμε ότι και στην παρούσα φάση, που οι διεθνείς εξελίξεις βρίσκονται σε μία μεταβατική περίοδο, η ειρήνη, η φιλία, η αλληλεγγύη είναι σταθερές, με βάση τις οποίες μπορούν οι λαοί μας να πορευτούν στον διεθνή ορίζοντα», σημείωσε ο κ. Βούτσης για να προσθέσει: «Είναι ευρύ το πεδίο της συνεργασίας που μπορεί να υπάρξει και παραπέρα σε όλους τους τομείς ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαι σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων. Είμαι στη Βουλή μίας χώρας που είναι ιδιαίτερα φιλική, έχουμε στενούς δεσμούς και πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε σ' αυτό το φιλικό περιβάλλον με ειρήνη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση