GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση χαρίζει το μισό πελατολόγιο της ΔΕΗ

Σε εκδήλωση για την ενεργειακή πολιτική που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε ιδιαίτερ...


Σε εκδήλωση για την ενεργειακή πολιτική που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της ΔΕΗ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «η χώρα μας δεν έχει καμία κατεύθυνση, ούτε στα θέματα ενέργειας. Και δεν έχει κατεύθυνση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον μηδενισμό ως αντιπολίτευση και έχει μηδενική πολιτική στα ενεργειακά ως κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, απειλεί να κάνει τεράστια ζημιά στον τομέα της ενέργειας ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει – όπως καλά γνωρίζετε – πολύ μεγάλες δυσκολίες. Δυσκολίες που τις υποδηλώνει, με τον πιο τρανταχτό τρόπο, το αδιέξοδο στο οποίο πάει να παγιδευτεί η ΔΕΗ».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, πρόσθεσε: «Η ΔΕΗ σήμερα είναι πραγματικά σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι οφειλές ανεβαίνουν, η μετοχή κατρακυλάει, τα προβλήματα ρευστότητας είναι τεράστια. Και οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα ζημιώνουν τους πολίτες και βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας. Είναι τραγικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση πολέμησε και ως Κυβέρνηση εγκατέλειψε το μοντέλο της “μικρής ΔΕΗ”, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Στη συνέχεια, όμως, συμφώνησε με την τρόικα να περιοριστεί η παρουσία της ΔΕΗ από το 95%, περίπου της αγοράς, στο 50% μέσα σε 3 - 4 χρόνια. Αυτό έγινε με μηδενικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και χωρίς καμία περαιτέρω παρέμβαση στις δομές της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση