GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυρ. Μητσοτάκης: Βατερλό της κυβέρνησης η συμφωνία της Μάλτας

Mε επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, λ...


Mε επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητστοτάκης, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση συνιστά άτακτη υποχώρηση, αυτογελοιοποίηση και παράδοση της κυβέρνησης στους δανειστές.

«Εκτός όμως από άτακτη υποχώρηση, συνιστά το βατερλό μίας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τη διαπραγμάτευση σαν θρίαμβο ενώ κάποιοι μίλησαν για τέλος της λιτότητας».

Ακολούθως έκανε τρεις επισημάνσεις:

-τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους ασθενέστερους και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης

-η καθυστέρηση έχει κόστος για την οικονομία και την κοινωνία

-η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της χωρίς κάτι χειροπιαστό στο χρέος.

Είπε ακόμη ότι η πολιτική της κυβέρνησης είχε κόστος 12 δισ για την Οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ,κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «σας ενδιαφέρει να μείνετε στην εξουσία με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και με κάθε κόστος» και απανέφερε το αίτημα για εκλογές.

«Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την αξιολόγηση. Και να κλείσει η αξιολόγηση, που είναι και το πιθανότερο, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ προσέθεσε μάλιστα: «Αν η συνέπεια δεν ήταν άγνωστη για τον κ. Τσίπρα, θα είχε ήδη οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην διαπραγμάτευση και στη συμφωνία του Eurogroup: «Η μόνη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι με τους βαρόνους και με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ… Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες. Η εξέλιξη δυστυχώς μας δικαίωσε, καθώς η ύφεση επέστρεψε στην οικονομία στο τέλος του 2016, ενώ χάθηκαν 144.000 θέσεις εργασίας, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και τα “κόκκινα” δάνεια αυξάνονται. Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό συνιστά ένα γραφειοκρατικό ανεφάρμοστο συνονθύλευμα διατάξεων που δεν θα λύσει το πρόβλημα και θα το κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση. Ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017 έχει χαθεί και αυτό ενέχει κίνδυνο να ζητηθούν επιπλέον μέτρα όχι μόνο για το 2019 και το 2020 αλλά ακόμη και για το 2018».

Συνεχίζοντας την επίθεση ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν επιτυγχάνεται το πλεόνασμα του 3,5 %, ενώ τα μέτρα, η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου θα ισχύσουν σε κάθε περίπτωση. Έχετε εκχωρήσει στο ΔΝΤ τον τελικό ρόλο του αξιολογητή των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε: «Ζητούσατε ρύθμιση για το χρέος δίχως μέτρα και πήρατε μέτρα δίχως ρύθμιση του χρέους, φέρατε τέταρτο μνημόνιο δίχως χρήματα. Επιλέξατε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγετε τις εκλογές. Η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων όπως και του διαθέσιμου εισοδήματος, έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση