GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι καταγγέλλουν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής για τη μεταφορά της δίκης της Χ.Α. στον Κορυδαλλό

Σε καταγγελία της κλιμακούμενης ανατροπής της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής από το Εφετείο Αθηνών στον Κορυδαλλό προχώρησαν οι συ...


Σε καταγγελία της κλιμακούμενης ανατροπής της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής από το Εφετείο Αθηνών στον Κορυδαλλό προχώρησαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής.

Στην καταγγελία τους οι συνήγοροι της Πολιτικής αναφέρουν ότι «διεκδικούμε την άμεση και πλήρη διεξαγωγή της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών», ενώ τονίζουν ότι «είναι ακόμη προφανές ότι τα επεισόδια, τα οποία κατ’ επανάληψη οι Χρυσαυγίτες που προσέρχονται στο ακροατήριο της δίκης, γίνονται για να συμβάλουν –μεταξύ άλλων- στην επαναπροώθησή της στον Κορυδαλλό, δηλαδή στην περιθωριοποίηση και τον περιορισμό της δημοσιότητάς της».

Αναλυτικά η καταγγελία των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής:

Κάθε μήνα ανακοινώνονται όλο και περισσότερες δικάσιμοι στον Κορυδαλλό, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ανακοίνωση για τις δικασίμους του μηνός Απριλίου που, επί επτά συνολικών, οι πέντε έχουν προγραμματισθεί για τον Κορυδαλλό και οι δύο μόνο για το Εφετείο και του μηνός Μαΐου που, επί δέκα συνολικών, οι έξι έχουν προγραμματισθεί για τον Κορυδαλλό και οι τέσσερις για το Εφετείο.

Από τον Ιούνιο 2016 ακόμα όταν, κάτω από την πίεση του μαζικού λαϊκού κινήματος, των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και των συγγενών των θυμάτων, αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, η μεταφορά αυτή ποτέ δεν επιτεύχθηκε ολοκληρωτικά, αλλά πάντοτε ορίζονταν δικάσιμοι και στον Κορυδαλλό, συνήθως σε αναλογία 6 Εφετείο - 4 Κορυδαλλός κάθε μήνα, με τη δικαιολογία ότι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών είναι η μόνη ικανή να φιλοξενήσει πολυπρόσωπη δίκη και συνεπώς πρέπει η χρήση της να κατανεμηθεί ανάμεσα σε πολλές, ταυτόχρονα διεξαγόμενες, πολυπρόσωπες δίκες.

Ωστόσο, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», των κατηγορουμένων στελεχών και μελών της, υμνητών του ναζισμού, αποτελεί αναμφισβήτητη ιστορική και νομική προτεραιότητα, ανεπίδεκτη σύμμετρης κατάταξης για τη διεκδίκησης της αίθουσας διεξαγωγής της. Είναι ακόμη προφανές ότι τα επεισόδια, τα οποία κατ’ επανάληψη οι Χρυσαυγίτες που προσέρχονται στο ακροατήριο της δίκης, γίνονται για να συμβάλουν –μεταξύ άλλων- στην επαναπροώθησή της στον Κορυδαλλό, δηλαδή στην περιθωριοποίηση και τον περιορισμό της δημοσιότητάς της. Το ποιους εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση είναι προφανές.

Καταγγέλλουμε την κλιμακούμενη ανατροπή της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο και διεκδικούμε την άμεση και πλήρη διεξαγωγή της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Αθήνα, 11/04/2017

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής,

Δημήτρης Ζώτος

Κώστας Παπαδάκης

Θανάσης Καμπαγιάννης

Κώστας Σκαρμέας

Αντρέας Τζέλλης

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Χρύσα Παπαδοπούλου

Άγγελος Βρεττός

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Παναγιώτης Σαπουντζάκης

Αντώνης Αντανασιώτης

Ελένη Ζαφειρίου

Μάνος Μαλαγάρης

Χάρης Στρατής»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση