GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ

Κακουργηματική ποινική δίωξη κατά 12 συνολικά ατόμων, υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της ετ...

Κακουργηματική ποινική δίωξη κατά 12 συνολικά ατόμων, υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας, άσκησαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μετά από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαρίας Παπασπύρου.
Όπως προέκυψε, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, σε γνώση στελεχών της διοίκησης, αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με επιτήδειο τρόπο, προκαλώντας ζημία στον ΟΑΣΑ άνω του 1 εκ. Ευρώ μόνο για το 2015.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους ενώ σύμφωνα με δικαστικές πηγές προκειμένου να παραπλανήσουν τις αρχές, οι ελεγχόμενοι είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.
Βάσει αυτού, το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ.
Ωστόσο κατά τον δεύτερο έλεγχο της γενικής επιθεωρήτριας, επιβεβαιώθηκε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία στο γραφείο της επιθεωρήτριας και η έρευνα διήρκησε έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση