GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς ροκφόρ και προσούτο κινδυνεύουν να μείνουν οι Αμερικανοί

Το γαλλικό τυρί ροκφόρ, οι ντομάτες, το σαλάμι, το προσούτο, ακόμα και το μεταλλικό νερό San Pellegrino που ανήκει στον ελβετικό κολο...


Το γαλλικό τυρί ροκφόρ, οι ντομάτες, το σαλάμι, το προσούτο, ακόμα και το μεταλλικό νερό San Pellegrino που ανήκει στον ελβετικό κολοσσό Nestle,είναι στη λίστα των προϊόντων που φέρονται να στοχοποιούνται στις ΗΠΑ,  ως αντίποινα στην ευρωπαϊκή απαγόρευση εισαγωγής αμερικανικού βόειου κρέατος από ζώα που είχαν τραφεί με ορμόνες.

Δημοσιεύματα αποκάλυψαν την περίφημη «μαύρη λίστα» 90 ευρωπαϊκών προϊόντων που θα μπορούσαν να υπόκεινται σε δασμούς 100%, στο πλαίσιο της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου κατά της εμπορικής «απάτης». Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Euronews, και τα σκούτερ Vespa, με αποτέλεσμα η ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» να κυκλοφορήσει με τίτλο «Ο Τραμπ κηρύσσει πόλεμο στη Vespa».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) σε βάρος των ΗΠΑ για τους σχεδιαζόμενους δασμούς στις εισαγωγές από την Ε.Ε» δήλωσε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών. 

Ήδη πάντως το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέβαλε δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από πέντε κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς υποστήριξε ότι επτά ξένοι παραγωγοί εφάρμοσαν πρακτικές ντάμπινγκ για συγκεκριμένα φύλλα χάλυβα στην αμερικανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση