GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βιβλική αποκάλυψη μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντέμπι

Πέντε μέρες μετά, αποκαλύπτεται στην Αυστραλία το μέγεθος της καταστροφής από τις κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας Ντέμπ...


Πέντε μέρες μετά, αποκαλύπτεται στην Αυστραλία το μέγεθος της καταστροφής από τις κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσε ο τυφώνας Ντέμπι.

Δύο γυναίκες έχασαν την ζωή τους δεκάδες και καθώς τα νερά υποχωρούν, γίνεται καταμέτρηση των ζημιών. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία του Reuters, που δείχνει έναν νεκρό καρχαρία στη στεριά σκεπασμένο από λάσπη.

Ο τυφώνας Ντέμπι, κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα, έπληξε την Τρίτη την Πολιτεία του Κουίνσλαντ, στο βορειοανατολική Αυστραλία. Συνοδευόταν από καταστροφικούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

Η σορός μιας γυναίκας - «τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν μετά τις πλημμύρες σε μια αγροτική περιοχή» - βρέθηκε σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας του Κουίνσλαντ.

Στο Γκάνγκαλ, μια κοινότητα 300 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ, η σορός μιας άλλης γυναίκας, ηλικίας 64 ετών, εντοπίστηκε επίσης. Το θύμα βρισκόταν στο αυτοκίνητό του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Στο Λίσμορ, στις ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Πολιτείας ανέφεραν ότι το ύψος του νερού ανήλθε σε 3 μέτρα.

«Πρόκειται για τον χειρότερο κατακλυσμό που έχω δει ποτέ στην ζωή μου» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Πίτερ Χάνιγκαν, ένας αγρότης τα χωράφια του οποίου βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Λίσμορ.

Στις πληγείσες περιοχές, 50.000 νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι εξαιτίας της διακοπής ηλεκτροδότησης.

Το Συμβούλιο Ασφαλιστών της Αυστραλίας υπολογίζει ότι το κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 770 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση