Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

  Ντάισελμπλουμ: Αν δεν πιάσετε το στόχο θα μειώσουμε κι άλλο το αφορολόγητο


  Στο περιεχόμενο των συζητήσεων και των αποφάσεων στο Eurogroup της Μάλτας, στις 7 Απριλίου, αναφέρεται σε επιστολή του ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 εάν δεν επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

  Ειδικότερα, για την Ελλάδα, σημειώνει ότι «οι θεσμοί και εγώ ενημερώσαμε το Eurogroup για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης, μετά τις εντατικές συνομιλίες για τα κυριότερα εκκρεμή ζητήματα που έλαβαν χώρα στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup. Οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν σε συμφωνία σχετικά με τα κυριότερα ζητήματα ενός πακέτου πολιτικών για την περίοδο μετά το πρόγραμμα στήριξης».

  Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, «οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να νομοθετήσουν μια δέσμη δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ: μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοσθεί το 2019, ενώ η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία θα ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοστεί επί της αρχής (in principle) το 2020, εκτός εάν κριθεί απαραίτητη η εφαρμογή τους νωρίτερα προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2019.

  Ως προς τα αντίμετρα, σημειώνεται ότι «συμφωνήσαμε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να νομοθετήσουν ένα πιθανό επεκτατικό πακέτο το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2019, υπό τον όρο ότι οι μεσοπρόθεσμοι συμφωνημένοι στόχοι θα τηρούνται».

  «Ζητήσαμε από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τις τεχνικές εργασίες για να φτάσουν σε συμφωνία για ένα πλήρες πακέτο πολιτικών όσο το δυνατόν συντομότερα. Μόλις επιτευχθεί αυτό, το Eurogroup θα επανέλθει στο ζήτημα της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής πορείας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα με βάση τη συμφωνία του Μαΐου του 2016, με στόχο να επιτευχθεί μια συνολική πολιτική συμφωνία», καταλήγει ο Ντάισελμπλουμ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 20 Απρ 2017, 11:24:00 μ.μ.

  ΟΛΟΙ Αποφεύγουν ΕΝΑ και Μοναδικό και Ουσιαστικό Υπάρχων να Θίξουν - ΟΛΟΙ!
  ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ Ασχολούνται με τα Επιφαινόμενα του Βλέπειν!
  ΟΥΔΕΙΣ μπήκε Στην ΟΥΣΙΑ Του Αντικειμένου - Ουδείς (από φόβο ή άγνοια;;)!
  Εμείς ΟΛΟΙ οι Έλληνες ΔΕΝ πιστεύουμε στην Άγνοια Αλλά στόν ΦΟΒΟ!!!
  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ! Διότι η Έννοια "Κατοχή" έχει άλλα τόσο Κρατικά όσο και Κοινωνικοπολιτικά Χαρακτηριστικά!!!

  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ - ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΑ - ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΕΙΑ!!! ΕΧΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ!
  (ΟΧΙ από Τους Γερμανούς, διότι οι Γερμανοί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ακόμη και από την Εποχή του ... Όθωνα! Αλλά Από α) Τους Άγγλους/Βρεττανούς και μετέπειτα β) Τους Γιάνγκιδες ΜΑΖΙ με τους Αγγλους, γιαυτό ΑγγλοΑμερικανους! ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ - ΣΗΜΕΡΑ!!!) Βλέπε Τα Απτά Ιστορικά Γεγονότα ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ - ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

  Όλα τα Αλλά ΕΙΝΑΙ Δικαιολογίες ένεκα: α) Από ΦΟΒΟ! ή β) Από ΦΟΒΟ!

  Φτούσας!  Υ.Γ. Όλοι Συμφωνείται Μαζί με Εμάς - Πετάξτε Τον ΦΟΒΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ!

  Item Reviewed: Ντάισελμπλουμ: Αν δεν πιάσετε το στόχο θα μειώσουμε κι άλλο το αφορολόγητο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr