GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση: "Πολλή δουλειά" στα τεχνικά κλιμάκια

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς υπάρχει...


Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίες συνεχίζονται για δεύτερη μέρα σήμερα στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις χθεσινές επαφές με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τα ενεργειακά και το υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις υπήρξαν ορισμένες διαφορετικές διατυπώσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, ωστόσο κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε πως οι διαφορές αυτές δεν θα αποτελέσουν «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιχειρήσουν να συγκεράσουν τις διαφορές αυτές και τα θέματα για τα οποία δεν θα υπάρξει σύγκλιση θα συζητηθούν σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής κλιμακίων.

Ντομπρόφσκις: Είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας

Η Ελλάδα έχει υπερβεί τους στόχους ως προς το ύψος των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και συνεπώς υπάρχει η βάση για την ολοκλήρωση της αξιολογησης του προγράμματος, ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη έχει επικυρωθεί και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, συνεπώς είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, ενδεχομένως εντός του Μαΐου.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της συνέχισης της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, απάντησε ότι επί του θέματος βάση είναι το θεσμικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο ορίζει πως το ΔΝΤ συμμετέχει στο μέτρο του δυνατού στα προγράμματα στήριξης των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και οι αποφάσεις του Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας.

"Σύντομα" η συμφωνία, λέει αξιωματούχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προβλέπει πως «σύντομα» θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα για την αποδέσμευση των νέων δόσεων των δανείων, την επομένη της επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

«Επί της ουσίας, η αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη έχει στόχο η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, αυτό παραμένει η προϋπόθεση για να συνεχιστεί το πρόγραμμα βοήθειας όπως και η συμμετοχή του ΔΝΤ», δήλωσε ο Γενς Σπαν, ένας από τους Γερμανούς υφυπουργούς Οικονομικών.

«Παραμένω αισιόδοξος ότι θα αυτό θα επιτευχθεί σύντομα», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έγινε χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση