GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή - ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα στη Βουλή είχαν ο Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της τροπολογίας που αφορά στα...


Κόντρα στη Βουλή είχαν ο Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της τροπολογίας που αφορά στα πρόστιμα από το λαθρεμπόριο στο νομοσχέδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

«Κύριε πρόεδρε σας καλώ να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να ζητήσετε από την κυβέρνηση, αφού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει την πρωτοβουλία να αποσύρει την τροπολογία, να το κάνει με δική σας παρότρυνση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζήσαμε μαζί από αυτά εδώ τα έδρανα τη διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά που ως Πρωθυπουργός δεν είχε έρθει στη Βουλή να απαντήσει ούτε σε μια ερώτηση και μια διαδικασία που ήταν fast track, με δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είχατε σπάσει όλα τα ρεκόρ» απάντησε ο Πρωθυπουργός

«Από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές βέρτιγκο. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας -είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κανείς δεν ισχυρίζονταν ότι και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής ήταν υποδειγματικός. Όμως έχετε ξεπεράσει κάθε όριο» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σας προτείνω μια συμβιβαστική λύση. Θα αποσύρετε την τροπολογία, εξάλλου δεν είναι κατεπείγουσα, θα την ξανακαταθέσετε ως υπουργική τροπολογία με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και θα προσέλθουμε να συζητήσουμε για την ουσία» επεσήμανε.

«Η αγωνία του κ. Μητσοτάκη είναι ότι η τροπολογία αυτή κατατέθηκε από βουλευτή κι όχι από υπουργό. Το πρόβλημά του είναι η υποτίμηση του ρόλου του βουλευτή και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Πιστεύει ότι οι βουλευτές έχουν ρόλο στο κοινοβούλιο και δεν πρέπει να καταθέτουν τροπολογίες» απάντησε εκ νέου ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση