GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο Εμανουέλ Μακρόν το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών για την προεδρία της χώρας... Σε μια μάχη πο...


Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών για την προεδρία της χώρας...

Σε μια μάχη που φαινόταν να πηγαίνει στήθος με στήθος έως το τελευταίο λεπτό, ο Μακρόν, φιλοευρωπαϊστής πρώην τραπεζικός και πρώην υπουργός Οικονομίας που ίδρυσε το δικό του κόμμα πριν από ένα χρόνο, πήρε 23,75% των καταμετρημένων ψήφων έναντι του 21,53% της Λεπέν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου βγήκαν οι πρώτες προβλέψεις, υποστηρικτές του Μακρόν σε συνεδριακό κέντρο του Παρισιού είπαν τον εθνικό ύμνο, τη Μασσαλιώτισσα. Πολλοί ήταν κάτω των 25 ετών, εκφράζοντας μέρος της απήχησης ενός άντρα που σκοπεύει να γίνει ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας από την εποχή του Ναπολέοντα.

Στην νικητήρια ομιλία του, ο Μακρόν είπε στους ψηφοφόρους του νεοσύστατου κινήματός του (Εμπρός!), "Σε ένα χρόνο, αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής". Συνεχίζοντας, είπε ότι εάν εκλεγεί θα φέρει νέα πρόσωπα για να μεταμορφώσει ένα στάσιμο πολιτικό σύστημα.

Έχοντας υπ' όψιν τις ομολογουμένως υπερεθνικές θέσεις της Λεπέν, ο Μακρόν είπε στο ακροατήριό του, "Θέλω να γίνω πρόεδρος των πατριωτών ενώπιον της απειλής από τους εθνικιστές".

Εάν κερδίσει, θα χρειαστεί να εξασφαλίσει μια λειτουργική κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το νεαρό κόμμα του τον Ιούνιο και τότε να ζητήσει ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη για εργασιακές μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν σθεναρή αντίσταση.

Απευθυνόμενος στις μελλοντικές μάχες, δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να θέσει τέλος σε ένα σύστημα που "έχει αποδειχθεί ανίκανο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας μας εδώ και 30 χρόνια".

"Από σήμερα θέλω να χτίσω μια πλειοψηφία για την κυβέρνηση και για μια νέα μεταμόρφωση. Θα αποτελείται από νέα πρόσωπα και νέο ταλέντο στην οποία κάθε άντρας και γυναίκα θα μπορούν να έχουν θέση", σημείωσε.

Μια δημοσκόπηση της εταιρείας Harris την Κυριακή έδειξε ότι ο Μακρόν θα κερδίσει τον δεύτερο γύρο με 64% προς 36%, ενώ παρόμοια πρόβλεψη έδωσε και μια δημοσκόπηση της Ipsos/Sopra Steria.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση