GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός είναι ο σύντροφος της Μαρίν Λεπέν – ΦΩΤΟ

Από το 2007 χρονολογείται το ειδύλλιο της εν δυνάμει Προέδρου της Γαλλίας και του αντιπροέδρου της. Τότε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν υποψήφ...


Από το 2007 χρονολογείται το ειδύλλιο της εν δυνάμει Προέδρου της Γαλλίας και του αντιπροέδρου της. Τότε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, διεκδικώντας μια νίκη στον δεύτερο γύρο. Μαζί με τον επί 29 χρόνια σύντροφό της Φρανσουά Ολάντ δεν απασχολούσαν τα δημοσιογραφικά γραφεία, σε αντίθεση με τη Σεσιλιά και τον Νικολά Σαρκοζί που μονοπωλούσαν τα πρωτοσέλιδα. Φαίνεται ότι οι άνδρες πολιτικοί ενδιαφέρουν λιγότερο, γράφει η εφημερίδα Le Figaro.

«Η νοοτροπία των Γάλλων μένει τελικά πολύ γαντζωμένη στις παραδόσεις», παρατηρεί η Γκαέλ Τσακαλόφ, συγγραφέας του βιβλίου "Divine Comedie" (εκδόσεις Flammarion, 2017). «Ελάχιστοι ενδιαφέρονται σήμερα για τον σύντροφο της Προέδρου του Εθνικού Μετώπου».

Στις 23 Απριλίου 2017 στο Παρίσι, το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών, η Μπριζίτ Μακρόν είναι στο στόμα όλων, ακόμη και του συζύγου της, προεδρικού υποψηφίου του κινήματος "Εμπρός". «Ευχαριστώ... τη Μπριζίτ, που είναι πάντα παρούσα και ακόμη περισσότερο, χωρίς την οποία δεν θα ήμουν εδώ απόψε», δήλωσε τότε ο Μακρόν. Κάπου 205 χλμ. πιο μακριά, στο Ενέν-Μπομόν, η Μαρίν Λεπέν δεν έχει, ως συνήθως, ούτε λέξη για τον σύντροφό της Λουί Αλιό. Μεταξύ της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις εκλογές και του αντιπροέδρου του Εθνικού Μετώπου υπάρχει μια σχέση που παραμένει διακριτική. Οι εμφανίσεις του ζεύγους είναι σπάνιες, οι δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας σχεδόν ανύπαρκτες. Στα οκτώ χρόνια "επίσημης" σχέσης μόνο μια ανάρτηση της Μαρίν Λεπέν στο Twitter μια φωτογραφία που τους δείχνει να φιλιούνται με τη λεζάντα «Απευθείας από το Περπινιάν, αφιερωμένο στο Closer».

Στο βιβλίο της "Le Couloir de Madame", η δημοσιογράφος Αλίξ Μπουιλαγκέ τολμά να ρωτήσει την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για τυχόν άφιξη του Αλιό στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αν αυτή εκλεγεί πρόεδρος. «Ποτέ», απαντά η Μαρίν Λεπέν ξεσπώντας σε γέλια: «Με αυτόν τον παλιοχαρακτήρα που έχει, μπορώ να σας πω ότι δεν θα παραστήσει την Πρώτη Κυρία!» Ο Αλιό δεν θα παρίσταται ούτε στα τυχόν επίσημα ταξίδια, ούτε στα δείπνα. «Θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει: είναι πολιτικός», τονίζει. Ο ίδιος δηλώνει ότι αν η Μαρίν Λεπέν εκλεγεί, αυτός θα σβηστεί εντελώς από την καθημερινότητα της προεδρίας, καθώς πιστεύει ότι οι Γάλλοι δεν εκλέγουν ζευγάρι αλλά Πρόεδρο.

Το ζευγάρι πρωτοσυναντήθηκε το 1999. Ο Αλιό είναι από την Τουλούζη, γιος σοβατζή, Γάλλου γεννημένου στην Αλγερία που επαναπατρίστηκε το 1962. Τότε ήταν ο νέος διευθυντής του γραφείου του Ζαν-Μαρί Λεπέν, παντρεμένος με δύο παιδιά. Η Μαρίν Λεπέν ήταν επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του Εθνικού Μετώπου, ακόμη μαζί με τον πρώτο σύζυγο της Φρανκ Σορουά, επιχειρηματία που "τοποθετεί τις τέντες σε εξωτερικό χώρο για τα κοκτέιλ" του ακροδεξιού κόμματος (γράφει ο Πατρίς Μασιρέ στο βιβλίο του "Dans la peau Marine Le Pen", εκδόσεις Seuil, 2012), με τον οποίο αποκτά τρία παιδιά-- τη Ζαν το 1998 και τα δίδυμα Λουί και Ματίλντ το 1999-- και από τον οποίο χωρίζει το 2000. Το 2002 παντρεύεται τον Ερίκ Λοριό από τον οποίο χωρίζει το 2006.

Η ιστορία δεν αναφέρει αν ο Αλιό περίμενε σοφά τη σειρά του. Το 2004 έγινε κοινοβουλευτικός βοηθός της. «Και οι δύο δουλεύουμε πάνω στην πολιτική. Συνεπώς, δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο», δηλώνει η Λεπέν στην Αλίξ Μπουιλαγκέ.

Εκτός από το σπίτι στο Millas που αγοράζουν μαζί, τίποτα δεν τους ενώνει υλικά και επίσημα --επιχείρημα που η Λεπέν θα χρησιμοποιήσει στην υπόθεση με τις αργομισθίες κοινοβουλευτικών συνεργατών της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ζωή εκτός πολιτικής

Στη δημόσια ζωή όλα αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτή έχει το πάνω χέρι στη σχέση. Στο στενό τους κύκλο όμως, η Μαρίν Λεπέν είναι μια «μοδιστρούλα». «Είναι τρελή γι αυτόν», λέει μια φίλη της, την οποία επικαλείται ο Ολιβιέ Μπομόν στο βιβλίο του "Dans l' enfer de Montretout" (εκδόσεις Flammarion, 2017).

Η Λεπέν και ο Αλιό δεν ζουν μαζί. Συναντώνται τα Σαββατοκύριακα. Αυτή εργάζεται ως εν δυνάμει μέλλουσα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εκείνος, ευρωβουλευτής, βαδίζει τον δικό του πολιτικό δρόμο, έχει τα χόμπι του, το ράγκμπι και το σερφ.

«Ξέρετε, είμαι σχιζοφρενής από γεννησιμιού μου... Είχα τον πατέρα μου, είχα τον πρόεδρό μου. Ήταν δύο διαφορετικά πρόσωπα», ομολογεί η Λεπέν στο βιβλίο του Μασιρέ. «Το ίδιο ισχύει με τον Λουί, υπάρχει ο σύντροφός μου και ο αντιπρόεδρος».

Και για τους δύο πάντως δεν τίθεται καν θέμα για τυχόν καθεστώς "Πρώτου Κυρίου". Σε περίπτωση εκλογής της Λεπέν στην προεδρία, ο Αλιό θα τηρήσει μεγάλες αποστάσεις. «Από το Μέγαρο των Ηλυσίων, από την πολιτική ίσως;», τον ρωτά η δημοσιογράφος και αυτός απαντά ότι «υπάρχει ζωή εκτός πολιτικής».

Πηγή: ΑΠΕ –ΜΠΕ, Le Figaro

Πηγή ΦΩΤΟ: Le Figaro, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση