GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου μεγάλη δασική πυρκαγιά στις Μαριές

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται  στα ορεινά της Ζακύνθου, στην περιοχή των Μαριών στην τοποθεσία Τριλάγκαδα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:...


Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται  στα ορεινά της Ζακύνθου, στην περιοχή των Μαριών στην τοποθεσία Τριλάγκαδα. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:30, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και πήρε γρήγορα διαστάσεις, κατακαίοντας πυκνό πευκοδάσος με μεγάλου ύψους δέντρα.
Στο σημείο, σύμφωνα με το imerazante.gr ,έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 14 άνδρες, ενώ κλήθηκαν ενισχύσεις από τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα καταφθάνουν αυτή την ώρα 4 οχήματα με 10 άνδρες από τις Υπηρεσίες Λεχαινών, Πύργου, Αμαλιάδας και ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ συμμετέχει και πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.
Μαζί τους καταφθάνουν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Βασίλης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, Πύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, που διέκοψε την ολιγοήμερη άδειά του και σπεύδει στο νησί. Τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν 2 αεροσκάφη Canadair από την Ελευσίνα με ρίψεις νερού.
Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται μέχρι στιγμής κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση