GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Ελλάδα και εξωστρέφεια είναι έννοιες αρρήκτως συνδεδεμένες

"Εθνικό χρέος" αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας, καθώς μόνον υπό όρους εξωστρέφειας η Ελλάδα μπορεί να υπάρξ...


"Εθνικό χρέος" αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση της εξωστρέφειας, καθώς μόνον υπό όρους εξωστρέφειας η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει και ν' αναδειχθεί αντάξια της μεγάλης εθνικής μας κληρονομιάς, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη συζήτησης στρογγυλής τράπεζας με θέμα "η Ελλάδας της εξωστρέφειας", στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

"Ελλάδα και Εξωστρέφεια είναι έννοιες αρρήκτως συνδεδεμένες. Και τούτο διότι η εξωστρέφεια αποτελεί, ανά τους αιώνες, συστατικό στοιχείο του DNA των Ελλήνων", είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Επισήμανε ότι η πορεία της Ελλάδας είναι μια ατέρμονη «Οδύσσεια» και την Ελλάδα της εξωστρέφειας τιμούν σήμερα από την μια πλευρά οι Έλληνες της Διασποράς, που διαπρέπουν ανά τον κόσμο, και, από την άλλη πλευρά, Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και αποτελούν παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση και πρόσθεσε: "Υπό τ' ανωτέρω δεδομένα, η διατήρηση αλλά και ενίσχυση της εξωστρέφειας είναι υπαρξιακό διακύβευμα για την Ελλάδα. Με την έννοια ότι η Ελλάδα μόνον υπό όρους εξωστρέφειας μπορεί να υπάρξει και ν' αναδειχθεί αντάξια της μεγάλης Εθνικής μας Κληρονομιάς. Για να καταστεί τούτο εφικτό -πράγμα το οποίο συνθέτει ένα Εθνικό μας, κυριολεκτικώς, Χρέος- δεν αρκεί η εμβληματική διάκριση των Ελλήνων που ξενιτεύονται. Οφείλουμε, επιπλέον, ν' αξιοποιούμε στην Ελλάδα όλο το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, αναγνωρίζοντας σε καθέναν αυτό που του αναλογεί και ανοίγοντάς του τον δρόμο για ν' αναπτύξει ελευθέρως την προσωπικότητά του. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, εμείς οι Έλληνες, ότι ο πρώτος «ύμνος» προς την «Αριστεία» ανήκει στον Όμηρο, μεσ' από την Ιλιάδα: «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων»".

1 σχόλιο

  1. ΕΝΙΣΤΑΜΑΙ ...

    Και ο Πρώτος στα Αξιώματα της Αποικιοκρατούμενης Ελληνικής Πολιτείας ΜΑΣ Επιβεβαίωσε είς την νιοστή! Η Αλληλοπροσαλία στο ζενίθ της! Η Αντιστροφή Των Εννοιών, η Αλλαγή των περιεχώμενων των λέξεων οι Ασυναρτησείες και οι μη Λογικές Πολιτικές και Επιστημονικό Εννοιες όπως στον Κύριον Πρόεδρον στο Ανω "Διάγγελμα" του, Είναι τα Ξεκάθαρα Χαρακτηριστικά Ενός Αποικιοκρατούμενο Ηγέτη Μιας Αποικιοκρατούμενης Χώρας! Το 21 Σας/Τους Λέγαν ΚΟΤΣΑΜΠΆΣΙΔΕΣ, τον 19 Αιώνα Τους Λέγαν Λακέδες, οι Αρχαίοι Υμών/Ημών Σας Φώναζαν Εφιάλτες και Προδότες!

    1ον. Ανάγεται Όλοι Σας την Εξωστρέφεια και την τροποποιείται για να κρύψεται Αυτό που κάθεται! ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ! Το λέται Εξωστρέφεια Οδύσσεια Μετανάστευση! ΌΧΙ! ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ! ΟΠΩΣ οι Καταραμένες Δεκαετίες τέλος 40, το 50, το 60 το 70! ΝΑΙ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ! Με Όλα Τα Εθνικά Κρατικά Επάγωγα! Είσαστε Εχθροί Της Πατρίδας Των Ελλήνων! Είσαστε Εχθροί Του Κράτους Των Ελλήνων! Δεν Είσται Έλληνες! Είσαστε Ξένοι Της Ελληνικής/Εθνικής Ιστορικής Συνείδησης - Του Ελληνικού Λαού! Όπως ο Ναζιζοφασισμός!

    2ον. Δεν Αξίζεται για 2ον.!



    Ο Αρχηγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση