GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός που είπε το δεύτερο ΟΧΙ!

Dimitrios Malamoulis   Ο εικονιζόμενος ειναι ο Έλλην πρωθυπουργος, που την 6η Απριλίου του 1941 ειπε το δεύτερο ΟΧΙ. 12 ημέρες αργο...

Ο εικονιζόμενος ειναι ο Έλλην πρωθυπουργος, που την 6η Απριλίου του 1941 ειπε το δεύτερο ΟΧΙ.
12 ημέρες αργοτερα λέγεται οτι ο Βασιλεύς διαφώνησε * μαζι του και του μίλησε επιτιμητικά , ασπάσθηκε το χερι του βασιλεως πήγε σπιτι και αυτοκτόνησε.
Αποτελεί ο ίδιος την προσωποποίηση της οποίας ελληνικής αστικής παράδοσης και τάξης υπήρξε στο φτωχό Βασίλειο της Βαλκανικής.
Έφεδρος ανθυπολοχαγός κατα τους βαλκανικούς πολέμους πολέμησε στην πρώτη γραμμή και τιμήθηκε με στρατιωτικά παράσημα .
Υπουργός πρόνοιας του Μεταξα και αργοτερα διοικητής της τράπεζες της Ελλαδος , κλήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1941 να αναπληρώσει το κενό του μεγάλου αρχιτέκτονα της νίκης στο αλβανικό μέτωπο.
Ουσιαστικά σήκωσε το Σταυρο του μαρτυρίου .
*
Η διαφωνία του Αλέξανδρου Κορυζή με τον βασιλέα λέγεται οτι είχε να κανει με την προσχώρηση του στο μέτωπο των στρατηγών για συνθηκολόγηση .
Κατ άλλους στο γεγονός, οτι στην ερωμενη του, η οποία διατηρούσε ερωτικες σχεσεις και με τον οδηγό της γερμανικής πρεσβείας και η οποία πρόδωσε το μυστικό σχέδιο αποχώρησης της ελληνικής κυβερνησης στην κρητη , το οποίο πληροφορήθηκε η αγγλική πρεσβεια απο διπλό πράκτορα .
Οποία να ειναι η αληθεια, ο μεγάλος αυτος ανθρωπος και το παράδειγμα του αποτελούν αξεπέραστο πρότυπο για το σημερινό πολιτικο προσωπικό των Ούτιδανων και γελοίων.
Ως ελεύθερος ανθρωπος σημερα τιμώ την μνήμη του .

1 σχόλιο

  1. Ο μεγάλος νικητής ήταν ο λαός με τους φαντάρους και τους κατώτερους αξιωματικούς. Οι ανώτεροι τότε του Μεταξά άνθρωποι φασίστες χωρίς ψυχή. Ζήτω η Ελλάδα, κάτω οι γερμανοί δοσίλογοι φασίστες ταγματασφαλίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση