GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουσκ: Σαν ταινία του Χίτσκοκ οι πρόωρες στην Βρετανία

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τουίταρε σήμερα ότι είχε μια «καλή» τηλεφωνική συζήτηση με την Τερέζα Μέι σήμερα ...


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τουίταρε σήμερα ότι είχε μια «καλή» τηλεφωνική συζήτηση με την Τερέζα Μέι σήμερα αφού η Βρετανίδα πρωθυπουργός ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Σε ξεχωριστό tweet, ο Πολωνός πρώην πρωθυπουργός παρομοίασε την αιφνιδιαστική εξέλιξη με την πλοκή σε ταινία του Βρετανού μετρ του σασπένς Άλφρεντ Χίτσκοκ: «Ήταν ο Χίτσκοκ που σκηνοθέτησε το Brexit: πρώτα ένας σεισμός και η ένταση κλιμακώνεται». Ο Τουσκ αναφερόταν σε ένα σχόλιο που αποδίδεται στον Χίτσκοκ ότι μια καλή ταινία «πρέπει να ξεκινά με έναν σεισμό και στη συνέχεια να κλιμακώνεται η ένταση».

Ωστόσο, ο  εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία, «δεν αλλάζουν τα σχέδια» των 27 για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Παράλληλα και ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα για το Brexit, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί η δουλειά για μια συμφωνία..

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μέι είχε την πλήρη στήριξη των υψηλόβαθμων υπουργών της αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές κατά τη σημερινή τους συνάντηση και πρόσθεσε ότι η πρωθυπουργός είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τη βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση