GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ζήτησε ο Στρατούλης

O Δημήτρης Στρατούλης επισκέφθηκε το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» ενώ είχε επαφές με τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Από ...


O Δημήτρης Στρατούλης επισκέφθηκε το Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης» ενώ είχε επαφές με τον δήμαρχο της πόλης Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Από το μουσείο ο κ. Στρατούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους, συνεχάρη όσους και όσες συνέβαλαν για να γίνει το Μουσείο, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στον γιο του αγωνιστή Νίκου Μπελογιάννη.

«Ο Νίκος Μπελογιάννης είναι φάρος και οδηγός μας και ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής και χωρίς δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας και της ντροπής. Για μία Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη προς όφελος του λαού και αξιοπρέπεια», είπε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης με το κλιμάκιο της ΛΑΕ επισκέφτηκε καταστήματα, γραφεία και καφενεία στον Πύργο και την Αμαλιάδα, όπου άκουσε τα παράπονα των επαγγελματιών, αλλά και των πολιτών για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ΛΑΕ το κλιμάκιο του κόμματος εισέπραξε και τα συγχαρητήρια των πολιτών για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολίτες σχολίαζαν -κατά την επαφή τους με το κλιμάκιο της ΛΑΕ- θετικά τις προτάσεις του κόμματος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, σε ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ: «Τα βάρβαρα αντικοινωνικά και υφεσιακά μέτρα, που θα συνοδεύσουν την δεύτερη αξιολόγηση, μαζί με τα εξωφρενικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2028 θα οδηγήσουν όχι μόνο σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση την κοινωνία αλλά και σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα την οικονομία. Υπάρχει, όμως, άλλος δρόμος από αυτόν της μιζέριας των μνημονίων και της μετατροπής της χώρας μας σε αποικία και προτεκτοράτο των δανειστών της και κυρίως της γερμανικής ευρωζώνης», τόνισε και προσέθεσε: «Αυτός ο εναλλακτικός δρόμος περνά μέσα από την έξοδο από την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από διακοπή αποπληρωμής και αμφισβήτηση του δημοσίου χρέους και από ένα ριζοσπαστικό, φιλολαϊκό, αντιμνημονιακό, αναπτυξιακό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Πάντως, ο κ. Στρατούλης προειδοποίησε ότι το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή φιλολαϊκού αντιμνημονιακού προγράμματος εξόδου από την κρίση, δεν θα είναι ένας απλός περίπατος, ωστόσο όπως υποστήριξε είναι ο μόνος δρόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση