GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρή βρέθηκε στον ποταμό Χάντσον η πρώτη μουσουλμάνα δικαστής στις ΗΠΑ

Η πρώτη μουσουλμάνα που διετέλεσε δικαστής στις ΗΠΑ βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η α...


Η πρώτη μουσουλμάνα που διετέλεσε δικαστής στις ΗΠΑ βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία της πόλης.
Το άψυχο σώμα της Αφροαμερικανίδας Σίλα Αμπντούς- Σαλάαμ, 65 ετών δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό στη δυτική πλευρά του Μανχάταν στις 13:45 τοπική ώρα (18:45 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι αρχές ανέσυραν το πτώμα της Αμπντούς- Σαλάαμ, ενώ η οικογένειά της την αναγνώρισε και πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία για να καθοριστούν τα αίτια του θανάτου της, πρόσθεσε.
Η δικαστής, που γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που διορίστηκε στο εφετείο όταν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Μάριο Κουόμο την διόρισε στο ανώτατο δικαστήριο το 2013.
«Η δικαστής Σίλα Αμπντούς- Σαλάαμ ήταν μια πρωτοπόρα νομικός, η ζωή της οποίας ως δημόσιας λειτουργού σημαδεύτηκε από την επιδίωξή της να καταστήσει τη Νέα Υόρκη πιο δίκαιη για όλους», ανέφερε ο Κουόμο σε ανακοίνωσή του.
Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η εφημερίδα New York Post ανέφερε ότι η Αμπντούς- Σαλάαμ είχε εξαφανισθεί από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη νωρίτερα την Τετάρτη. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν μέλη της οικογένειάς της να επικοινωνήσουν μαζί της απέβησαν άκαρπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση