GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραχμάτ Ακίλοφ: Αυτός είναι ο ύποπτος για την επίθεση στην Στοκχόλμη

Ο 39χρονος Ραχμάτ Ακίλοφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, είναι ο άνθρωπος που κρατείται από την αστυνομία της Σουηδίας ως ύποπτος γ...


Ο 39χρονος Ραχμάτ Ακίλοφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, είναι ο άνθρωπος που κρατείται από την αστυνομία της Σουηδίας ως ύποπτος για την επίθεση της Παρασκευής στη Στοκχόλμη, καθώς φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστο δρόμο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Το όνομα του 39χρονου, καθώς και φωτογραφίες του, έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα σουηδικά ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνονται και επίσημα οι πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με τις οποίες ο ύποπτος έχει εκφράσει στο παρελθόν συμπάθεια προς το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε η αστυνομία, ο 39χρονος είχε υποβάλει αίτημα για έκδοση άδειας νόμιμης διαμονής στη χώρα, το οποίο όμως απορρίφθηκε τον Ιούνιο του 2016, και επρόκειτο να απελαθεί. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο του είχε δοθεί προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ τον Φεβρουάριο κινητοποιήθηκε για την απέλασή του η αστυνομία, καθώς στάθηκε αδύνατος ο εντοπισμός του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει “ισχυρό αποδεικτικό υλικό” ότι ο άντρας από το Ουζμπεκιστάν που κρατείται, ήταν ο οδηγός του φορτηγού.

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα θύματα της επίθεσης ήταν δύο Σουηδοί (μεταξύ αυτών ένα κοριτσάκι 11 ετών), ένας Βρετανός υπήκοος κι μία γυναίκα από το Βέλγιο, ενώ από τους δέκα τραυματίες που παρέμεναν σε νοσοκομεία σήμερα το πρωί, οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση