GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι κορυφαίες παραλίες στην Ευρώπη για απομονωμένες βουτιές το Μάιο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν για τις διακοπές τους, ή τουλάχιστον για τις πρώτες δροσιστικές βουτιές της σεζόν, περιόδους μη...


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν για τις διακοπές τους, ή τουλάχιστον για τις πρώτες δροσιστικές βουτιές της σεζόν, περιόδους μη τουριστικές, αποφεύγοντας έτσι τα πλήθη και τον μαζικό τουρισμό. Τα οφέλη πολλά, αν αναλογιστεί κανείς ότι και η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη –όσο λιγότερος κόσμος τόσο περισσότερη η προσοχή του προσωπικού– αλλά και οι απολαύσεις περισσότερες.

Αν προτιμήσετε, λοιπόν, μία όχι και τόσο δημοφιλή περίοδο για τις διακοπές σας θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε δροσιστικές βουτιές σε ονειρικές παραλίες αλλά και να νιώσετε για λίγο "ναυαγοί" σε κάποια από τις παραδεισένιες ακρογιαλιές της Ευρώπης, οι οποίες θα είναι ολόδικιά σας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph η ιδανικότερη περίοδος για να συμβεί αυτό είναι ο Μάιος και ανάμεσα στις τοπ, ερημικές παραλίες για τις πρώτες δροσιστικές βουτιές της σεζόν συμπεριλαμβάνει και τρεις ελληνικές.

Ανάμεσά τους, λοιπόν, διακρίνεται η Βοϊδοκοιλιά, σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο και δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στο δυτικό τμήμα της Μεσσηνίας. Πρόκειται για την πιο φημισμένη και πολυφωτογραφημένη του νομού, η οποία εντυπωσιάζει με το ιδιαίτερο σχήμα της σε μισοφέγγαρο.

Ψιλή, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά πρωταγωνιστούν στο φυσικό κόλπο με βασικό χαρακτηριστικό του, την απόλυτη φυσική ομορφιά που συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες του νομού.

Η παραλία, μάλιστα, διαθέτει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς στο ένα άκρο της ακτής εντοπίζεται το Παλαιόκαστρο –το πρώτο κάστρο της Πύλου– όπου βρίσκεται και η σπηλιά του Νέστορα, ενώ στο άλλο άκρος διαφαίνεται ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος, που αποδίδεται στο γιο του Νέστορα, Θρασυμήδη (χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί και επιστημονικώς).

Μάθετε ποιες είναι οι άλλες δύο ελληνικές παραλίες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Telegraph στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση