GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

«Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων είναι βασική προϋπόθεση για την ανάταξη της οικονομίας και ίσως από ...


«Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων είναι βασική προϋπόθεση για την ανάταξη της οικονομίας και ίσως από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε και για το λόγο αυτό χρειάζεται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό της πραγματικής οικονομίας. Αν δεν τα καταφέρουμε τότε δεν θα μιλάμε απλά για στασιμότητα στην αγορά, θα μιλάμε για κατάρρευση», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Ξέρετε πως επιβιώνουν οι επιχειρήσεις που αναγκάζονται να εξυπηρετούν δανεισμό και οι τράπεζες δεν μπορούν να τις αναχρηματοδοτήσουν; Απλά σταματούν να πληρώνουν, διότι αν το κεφάλαιο της επιχείρησης λείψει, τότε θα μιλάμε για κατάρρευση», είπε ο κ. Αρβανιτίδης και αναρωτήθηκε ποιοι είναι τελικά οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και αν είναι εκείνοι που λόγω του capital control αναγκάζονται να κρατούν κεφάλαια για να κινείται η επιχείρησή τους. Κάλεσε λοιπόν τα κόμματα να σταματήσουν να κουνάνε το δάχτυλο σε όσους δίνουν μάχη επιβίωσης.

«Αν το σημερινό νομοσχέδιο δεν λύσει το τεράστιο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους που βαρύνει επιχειρήσεις και επαγγελματίες, το μόνο εργαλείο που θα μας μείνει, θα είναι οι πωλήσεις των δανείων από τις τράπεζες», προειδοποίησε και επανέλαβε ότι στην πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, βασικός πυλώνας είναι το Ταμείο Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.

Ειδικά για το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Αρβανιτίδης είπε πως βασικός στόχος θα έπρεπε να είναι να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στον νέο μηχανισμό και αυτός ο μηχανισμός να είναι αποτελεσματικός και γρήγορος. Αλλά με το σημερινό νομοσχέδιο δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, διότι ο μηχανισμός είναι δυσκίνητος και αναποτελεσματικός.

Ο κ. Αρβανιτίδης κάλεσε στο σημείο αυτό την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για «τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού φυσικών και νομικών προσώπων, άρση εμποδίων εφαρμογής του εξωδικαστικού συμβιβασμού και ένταξη σε αυτόν περισσοτέρων επαγγελματικών δραστηριοτήτων» και εκτίμησε ότι θα αποκλειστούν από τον μηχανισμό με την μορφή που τον νομοθετεί η κυβέρνηση χιλιάδες επιχειρήσεις που μπορούν να εξυγιανθούν, καθώς προβλέπονται αυστηρότατοι περιορισμοί σε μια οικονομία που βυθίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση