GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε λύση για την Ελλάδα στο "εγγύς μέλλον" ελπίζει ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συζητήσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ο Αμε...


Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συζητήσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στους Financial Times.

Αν και ο Μνούτσιν επεσήμανε πως δεν είναι ο βασικός ρόλος του ΔΝΤ να δανείζει “πλούσιες” χώρες, όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα, “τα λόγια του υπουργού Οικονομικών δεν υποδεικνύουν ότι σχεδιάζει να βάλει εμπόδια σε μία πιθανή συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ”.

“Πιστεύουμε ότι είναι κυρίως ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, αν και είναι κάτι που παρακολουθούμε, επειδή είναι σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές”, σημείωσε ο Μνούτσιν, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως μία λύση για την “ελληνική κατάσταση” θα έρθει στο “εγγύς μέλλον”.

Όπως παρατηρούν οι Financial Times, τα σχόλια του Μνούτσιν δείχνουν σημάδια προθυμίας της αμερικανικής κυβέρνησης να εμπλακεί σε προσπάθειες αντιμετώπισης οικονομικών κρίσεων εκτός των ΗΠΑ, κάτι για το οποίο αμφέβαλλαν πολλοί μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, που φοβόντουσαν πως θα σηματοδοτούσε την απομόνωση των ΗΠΑ από τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση