GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σουηδία τίμησε τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Σοκαρισμένη από την τραγωδία, η Σουηδία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη από την οπ...


Σοκαρισμένη από την τραγωδία, η Σουηδία τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη από την οποία σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι και η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από έναν Ουζμπέκο υποστηρικτή των τζιχαντιστών.

Σχεδόν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν και ξένοι διπλωμάτες συμμετείχαν στις 12:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) σε μια τελετή στο πάρκο του δημαρχείου στη σουηδική πρωτεύουσα.

Και άλλες τελετές στη μνήμη των τεσσάρων νεκρών και των 15 τραυματιών είναι προγραμματισμένες σε όλη τη χώρα.

Από 20.000 έως 50.000 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές, συγκεντρώθηκαν χθες κοντά στο σημείο της επίθεσης για μια «διαδήλωση αγάπης», η οποία διοργανώθηκε μέσω Facebook με στόχο να καταγγελθεί η τρομοκρατία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα γύρω από τον βασικό ύποπτο της επίθεσης, τον οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν περιγράψει ως έναν 39χρονο Ουζμπέκο ήδη γνωστό στις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας, ο οποίος κρυβόταν προκειμένου να αποφύγει την απέλασή του από τη χώρα, καθώς δεν είχε γίνει δεκτή η αίτησή του για την παροχή άδειας παραμονής. Οι αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του έως την επίθεση της Παρασκευής.

Πρόκειται για τον Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά την επίθεση και ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Aftonbladet και Expressen, στη διάρκεια της κράτησής του δήλωσε «ικανοποιημένος» από τις πράξεις του.

«Χτύπησα άπιστους», είπε, αναφέρει το σημερινό φύλλο της Aftonbladet, η οποία επικαλείται πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα. Ο ύποπτος επεσήμανε ότι έλαβε άμεση «εντολή» από το ΙΚ να εξαπολύσει χτύπημα στη Στοκχόλμη. «Ο βομβαρδισμός της Συρίας πρέπει να σταματήσει», τόνισε επίσης, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση