GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ οι "βενιζελικοί!" Εκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ από την Φώφη...

Σε έκτακτο συνέδριο οδηγεί το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο μετά την ένταση που επικράτησε το ...

Σε έκτακτο συνέδριο οδηγεί το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο μετά την ένταση που επικράτησε το Σάββατο στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος με αφορμή το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα  προκήηρυξε ς έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διαμορφώσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον οδικό χάρτη,για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κ.Γεννηματά τον Ιανουάριο του 2016 και που περιλαμβάνει: Εκλογή του Επικεφαλής του ενιαίου φορέα από τη βάση. Συνέδριο και εκλογή οργάνων.
Το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο θα λάβει χώρα στις στις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου. .
"Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας", είπε η κ.Γεννηματά, υπενθυμίζοντας ότι "η παρούσα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή εξελέγη κατά την διάρκεια μεταβατικών διαδικασιών, για την εκλογή νέας ηγεσίας, όταν το κόμμα μας ενέγραφε ποσοστά κατά τις μετρήσεις της κοινής γνώμης κάτω και από το όριο εισόδου στην Βουλή".

Η νέα ΚΠΕ αναμένεται συνεπώς να είναι λιγότερο... βενιζελική. Άλλωστε και χθες ήταν απών ο κ. Βενιζέλος η πτέρυγα του οποίου οδηγείται (ή ωθείται) προς την έξοδο!

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως ουσιαστικά ξήλωσε και το γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανο Ξεκαλάκη, ο οποιος τις προηγούμενες ημέρες επέμενε στην πρόσκληση του Ποταμιού και της Ώρας Ευθύνης εν όψει συνεδρίου και νωρίτερα σήμερα το πρωί μιλώντας στον Αθήνα 9,84 είχε επιτεθεί στην κ.Γεννηματά λέγοντας: "Καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει μηχανισμό. Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη. Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, όχι της προέδρου του ΠΑΣΟΚ".
Ο κ.Ξεκαλάκης δεν μετακινείται από τη θέση του, όμως η κ.Γεννηματά μετατρέπει την ΚΠΕ σε οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και τα καθήκοντα του γραμματέα τα αναλαμβάνει συντονιστής.

"Για την αποτελεσματική διοργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου συγκροτείται με απόφασή μου, άμεσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) κατά τα πρότυπα σχετικών αποφάσεών μας σε αντίστοιχα Συνέδρια που προηγήθηκαν. Η ΚΟΕΣ θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και Συντονιστή. Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ. Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή της ΚΟΕΣ", ανακοίνωσε ειδικότερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ.Γεννηματά άφησε αιχμές και κατά της ομάδας στελεχών υπό τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη που το Σάββατο κατέθεσαν χωριστή πρόταση στην ΚΠΕ με αποτέλεσμα το προεδρείο να αποχωρήσει και να προκληθεί ένταση.

"Χωρίς αμφιβολία τα όσα έγιναν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στο ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν. Κανένας μηχανισμός ακόμα και αν φορά την προβιά του «νέου», δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών. Η βάση μας θεωρεί ως ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι και κερδίζει μάχες, κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία. Είναι επίσης ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να υβρίζονται βουλευτές και στελέχη που αποφάσισαν με δική τους βούληση να συμπορευτούν μαζί μας, αναγνωρίζοντας την πολιτική και τη δράση μας. Ως εδώ. Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχισθεί. Αν το επιτρέπαμε θα ήμασταν συνυπεύθυνοι για μια πορεία συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ ,σε ένα κόμμα «ελεγχόμενο» από μηχανισμούς", είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εθεσε τα εξής ερωτήματα:
"Θέλουμε μία μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό κόμμα που οι συσχετισμοί των μηχανισμών θα οδηγούν σε αέναες διαπραγματεύσεις νομής της κομματικής εξουσίας?
Θέλουμε μία αυτόνομη παράταξη ή ένα βολικό παρακολούθημα που θα γίνεται συμπλήρωμα από δω και από εκεί, κατά το δοκούν, με στόχο πάντα τη διασφάλιση προσωπικών ρόλων;
Θέλουμε ένα άχρωμο φιλελεύθερο μόρφωμα ή μία παράταξη με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο;".
Σχολίασε δε οτι "άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ότι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους."
Υπενθύμισε επίσης ότι: "Ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε μία δύσκολη στιγμή. Η παράταξη είχε πληγωθεί και διασπαστεί. Το στελεχιακό μας δυναμικό είχε αποψιλωθεί. Το κόμμα ήταν διαλυμένο και εκλογικά οδηγούνταν στον αφανισμό" αφήνοντας έτσι έμμεσες αιχμές και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, που απούσιαζε και σήμερα από την ΚΟ όπως και το Σάββατο από την ΚΠΕ. "Δύναμη μου ήταν η εμπιστοσύνη των 50000 μελών μας, που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου. Εκλογή που όχι μόνο δεν τραυμάτισε την παράταξη αλλά χάρις και στους δύο συνυποψήφιους μου τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενίσχυσε την ενότητα και την συλλογικότητα της παράταξης", πρόσθεσε η κ.Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε και σε όσους κάνουν λόγο για διορισμένους συνέδρους: "Όπως αποφασίσαμε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μετέχουν τα εκλεγμένα στα όργανα των κομμάτων μας στελέχη, αλλά όχι μόνον αυτοί!
Στόχος μας είναι να συμμετέχουν οι ενεργές δυνάμεις της Ελληνικής Κοινωνίας. Οι εκλεγμένοι από τους ίδιους τους πολίτες μέσα από γνήσιες και μαζικές διαδικασίες, εκπρόσωποι στα μαζικά κοινωνικά Κινήματα, στην Αυτοδιοίκηση, τους Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς φορείς, τα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, της οικολογίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν «διορισμένους συνέδρους». Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους «διορίσει» με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής «γραμμής»."

2 σχόλια

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΑ..

    Δεν έχετε ακούσει φαίνεται για τους φούρνους ..όχι του ψωμιού άλλα τον ΝΆΖΙ...

    Υπάρχουν και (ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΝΆΖΙ) το δόγμα ανάπηρος - άρρωστος=> Άχρηστος ΠΟΥ αυτή την επίθεση την ξεκίνησαν σε ανήμπορους ανθρώπους οι Σαμαροβενιζέλοι ,ακολουθήσανε οι Ποταμάτοι ,οι Λεβέντηδες, και το συνεχίζουν οι ψευτοχλεχλέδες {ανθρωπιστές} ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...πως θα πιάσουν τα πλεονάσματα ρε ΑΝΆΠΗΡΕ;;..

    Ακόμα και το περίφημο email Χαρδούβελη ΈΛΕΓΕ ΚΌΨΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣ ΟΡΊΖΟΝΤΑ..για να μην σας δουλεύει ακόμα και σήμερα Ο ΚΟΥΛΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ, Ο ΛΟΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΦΟ, ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΑ.. Η ζωή σας τους είναι ΒΑΡΟΣ...ΒΑΡΟΣ οικονομικό..

    Το θέμα τον ΑΜΕΑ από όποια σκοπιά και αν το δεις ανθρώπινος ΝΟΥΣ βρωμά από ΦΑΣΙΣΜΌ --ΝΑΖΙΣΜΟ--...Έχουν λύση;;;Βέβαιος ΝΑΙ τους οικονομικούς φούρνους Νταχάου, Σάξενχαουζεν, Μπούχενβαλντ, Φλόσενμπεργκ, Μαουτχάουζεν,Ράβενσμπρικ...με άλλα ονόματα...Θα σας θυμίσω ότι η πρώτη επίθεση έγινε στους ΑΜΕΑ με τους 200-300 απατεώνες τυφλούς που ΉΤΑΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ τους..

    ΈΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΚΕΠΑ και σωστά τα έφτιαξαν..όμως για να πάρεις ένα ποσοστό 67% θα έπρεπε {στο λογισμικό τους} να μην ΈΧΕΤΕ ζωή άνω τον 4-5 ετών... Λένε οι ΑΛΗΤΕΣ για κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος 1500 κιλοβατώρες την τετραμηνία σε ΑΜΕΑ κ.τ.λ ΆΛΛΑ αν περάσεις της 1501 η ΜΙΑ κιλοβατώρα καταργεί της 1500 και σε βάζουν να τις πληρώνεις ΟΛΕΣ σαν όλους τους καταναλωτές...δεν σου αφήνουν της 1500 κιλοβατώρες και από εκεί και πάνω ότι καταναλώσεις να πλήρωσης ως σαν όλους τους καταναλωτές..ΑΥΤΉ είναι η ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε και τον ανωτάτων ΕΛΙΤ...

    Φταίνε οι συνδικαλιστές και βεβαία;;; πλήρωναν το 20% της άξιας ρεύματος που κατανάλωναν, η έδιδαν ρεύμα ανεξέλεγκτα σε όλη την γειτονιά τους... ακόμα και σήμερα οι μισθοί, και τα εφάπαξ τους είναι όσα παίρνει ένας νέος εργαζόμενος...3.000 ευρώ μισθό, 10.000 χιλιάδες ευρό μισθό στα 55 χρονιά εφάπαξ και συντάξεις 2.000 και 3.000 χιλιάδες ευρώ ΑΥΤΆ έκανε η ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΑ συνεχίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...Σε μια χώρα που η ενέργεια ΕΊΝΑΙ ΔΩΡΕΆΝ ..ΤΟ ΆΣΤΡΟ ΛΈΓΕΤΕ ΗΛΙΟΣ , Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ....

    Βγαίνουν στης τηλεόρασης οι ΠΑΣΟΚΟΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και λένε::: Εμείς πληρώσαμε έπεσαν τα ποσοστά μας..ΛΑΘΟΣ δεν πληρώσατε ΤΊΠΟΤΑ...Θα πληρώσετε όταν δεν ξαναμπείτε ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ.. ΤΌΤΕ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΤΌΤΕ θα έχουν πληρώσει ΌΛΟΙ αυτοί οι ξεφτιλισμένοι σωτήρες ..

    Atlast

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα αρχίζει η ΔΊΚΗ....

    Έχω δυο κατηγορούμενους ο έναν είναι ψεύτης [ομολόγησε ως ελαφρυντικό ότι είχε αυταπάτες]....

    Ο άλλος είναι κλέφτης αυτός δεν ομολόγησε.. ΆΛΛΑ κατηγορεί τον ψεύτη ότι τα χρήματα του χρηματιστηρίου, τον ολυμπιακών αγώνων, το κομμάτων, τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ που έφτιαχναν{μεγάλε/ους δημοσιογράφους και τηλεπερσόνες αλλά και αρχηγούς κομμάτων} χρήματα από ΜΙΖΕΣ ,Siemens , εργολάβους που έφτιαχναν {έργα} από χρήματα του κράτους, άλλοι που έπαιρναν χρήματα κρατικά και έφευγαν για την Ρουμανία, Βουλγαρία και άφηναν χρέη και κουφάρια εδώ, το PSI ασφαλιστικών ταμείον, το κούρεμα ΜΌΝΟ Ελλήνων μικρο ομολογιούχων, αυτοί που ψηφίσαν νόμο για ελεύθερες εργασιακές σχέσεις, αυτοί που κατάργησαν τα δημόσια ΕΠΑΛ που θα μαθαίνανε τα παιδιά μια τέχνη ώστε να έλθει η ανάπτυξη ΑΛΛΑ εγκαινίαζαν οι υπουργοί τους τα ιδιωτικά ΙΚΕ ΞΥΝΗ και sia..ΞΕΡΩ ήθελαν όλοι Έλληνες να φοιτήσουν στο Χάρβαρντ στο Στάνφορντ..κάτι σαν τα Ιδιωτικά ΙΕΚ...

    {ΤΥΧΑΊΑ Π.Χ πόσοι λέτε υπάρχουν ως μεγάλοσυνταξιούχοι, Η ακόμα δημόσιοι υπάλληλοι με το επώνυμο Π.Χ Κεφαλογιάννη;;;;πόσοι λέτε είναι διορισμένοι η μεγάλο συνταξιούχοι από το ίδιο σπίτι; υιός, κόρη, γαμπρός, ανιψιός , γυναίκα, εγγόνια , κουμπάροι;;} ΠΟΥ Ο ΨΕΥΤΗΣ δεν τους έχει στείλει στην Αλάσκα να κάνουν έρευνες για την σκοτεινή ύλη...ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΨΕΥΤΗΣ!!!!


    Ανάπτυξη λοιπόν επάνω σε τι υποδομές.. Με ποιους χάρτες; με ποιους δρόμους; με ποιες
    νομοθετικές εξασφαλίσεις; σε πιο χρόνο για μια δικαστική απόφαση; με πόσες υπογραφές και χαρτομάνι ανοίγω ένα κουρείο;; υπάρχουν ακόμα ένα δισεκατομμύριο τέτοια παραδείγματα..... Αυτά ΔΕΝ είναι του ΨΕΎΤΗ κατορθώματα, αλλά του ΚΛΕΦΤΗ...

    Ο κλέφτης ως γνωστών την ξέρει καλά την δουλειά.. σου λέει τώρα για όλα φταίει το ΔΙΚΌ μου κακό δημόσιο τι κάνω;;..Στοχεύω στα χρήματα που θα δοθούν από την Ε.Ε θα τα δώσω στους μπροστινούς μου {στην τσέπη μου δηλαδή} ώστε να γίνουν ιδιωτικές επένδυσης.. => ΚΆΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΙΚΕ..

    ΔΙΑΛΈΞΕΤΕ ΛΟΙΠΏΝ ...ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΟΜΟΛΌΓΗΣΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ....Η ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΉ ΠΟΥ ΣΕ ΈΦΕΡΕ ΕΔΏ ΆΛΛΑ ΣΟΥ ΚΟΥΝΆ ΚΑΙ ΤΟ ΔΆΧΤΥΛΟ ΑΚΌΜΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΆ..

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΆΝΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΌΜΕΝΟΙ ...ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΏΣΟΥΝ ΣΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΜΙΑ ΕΞΟΥΣΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΆ {ΖΩΉ ΚΑΙ ΚΌΤΑ}..

    ΣΥΓΝΏΜΗ ΞΈΧΑΣΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΆ ΠΟΥ ΝΟΜΊΖΕΙ ΟΤΙ ΈΧΕΙ ΤΡΙΣ ΔΟΛΆΡΙΑ...ΕΓΏ ΒΑΙΒΕΑ ΈΧΩ ΚΆΤΙ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΔΟΛΆΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ..ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΛΈΩ..

    Μπορώ να σας πω για τα πυρηνικά σιλό..για την υπερ-θρυαλλίδα, για super-θρυαλλίδα ,για ανάπτυξη του νέου οπλισμού MC4700, fuzing, και το σύστημα βολής στο W76-1 / Mk4A, για τα ρώσικα σιλό ICBM ,..

    Περίπου 890 κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων φέρουν αμερικάνικα υποβρύχια με (506 W76-1 / Mk4A και 384 W88 / Mk5)...

    Αν υποθέσουμε ότι οι 506 έχουν αναπτυχθεί W76-1s είναι εξοπλισμένα με το σούπερ-θρυαλλίδα και χρησιμοποιηθούν εναντίον των ρωσικών ICBMs σιλό που βασίζονται, ουσιαστικά όλα τα 136 ρωσικά ICBMs σιλό θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από αυτή την επίθεση σε κάθε σιλό με δύο W76-1 κεφαλές, σε ένα σύνολο 272 κεφαλές ΠΟΣΆ ΣΙΛΌ;;

    Για την Ρωσία ότι έχει λιγότερο από το μισό χρόνο Η προειδοποίησης πυρηνικού πόλεμου από της Ηνωμένες Πολιτείεςοι Ηνωμένες Πολιτείες....Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 30 λεπτά, η Ρωσία 15 λεπτά ή και λιγότερο.. ΔΗΛΑΔΗ μέχρι να πάρει χαμπάρι η Ρωσία οι Αμερικανικοί πύραυλοι θα έχουν ανατίναξη μέσα στα σιλό όλους της τους πυρηνικούς πυραύλους...ΑΠΛΟΣ ΈΧΟΥΜΕ ΧΕΣΜΕΝΟΥΣ -ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΥΣ -ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΑΓΚΕΣ....ΆΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΈΩ...ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ Ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ ...{ΡΕΕΕΕ}

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση