GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μέτρα που κλειδώνουν τη δεύτερη αξιολόγηση

Κατά 3.000 λιγότερο θα είναι πλέον το αφορολόγητο, φτάνοντας στα 5.700 ευρώ για άγαμο χωρίς παιδιά από τα 8.636 που είναι σήμερα. Αυτ...


Κατά 3.000 λιγότερο θα είναι πλέον το αφορολόγητο, φτάνοντας στα 5.700 ευρώ για άγαμο χωρίς παιδιά από τα 8.636 που είναι σήμερα.

Αυτό αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ σε σημερινό τους δημοσίευμα και είναι κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει.


Στο ιδανικό σενάριο, θα εφαρμοστεί στα εισοδήματα του 2020.

Στο αρνητικό σενάριο κατά το οποίο το πακέτο δημοσιονομικής απόδοσης 3,6 δισ. ευρώ θα εφαρμοστεί συνολικά το 2019, θα έρθει έναν χρόνο νωρίτερα μαζί με το μαχαίρι στις συντάξεις.

Ο πρώτος συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 22%. Αυτό μεταφράζεται σε φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και για φορολογουμένους με μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 400 - 500 ευρώ, οι οποίοι μέχρι τώρα καλύπτονταν από το αφορολόγητο.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ελπίζουν σε μείωση του φορολογικού συντελεστή κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από το 2020, αν εφαρμοστούν τα αντίμετρα υπό την προϋπόθεση της επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, ο οποίος αμφισβητείται από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την ίδια χρονιά, υπό την προϋπόθεση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, θα υπάρξει και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 180 εκατ. ευρώ. Σταγόνα στον ωκεανό των βεβαιώσεων φόρων ακινήτων 3,3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το πακέτο των νέων φορολογικών επιβαρύνσεων είναι βαρύ και αποτυπώνεται στα κείμενα των δανειστών, τα οποία συζητούνται αυτές τις ημέρες στο Χίλτον για να κλειδώσουν. Ηδη έχει γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να επιδιώκει κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως τις 3 Μαΐου προκειμένου να διεκδικήσει, στις 22 του μήνα, στη συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσεις για τη μελλοντική - μετά το τέλος του τρίτου Μνημονίου διευθέτηση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση