GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί "παραμυθιών" και "σεναρίων": Διαξιφισμοί στη Βουλή για την αξιολόγηση

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης σήμερα στη Βουλή. Η Βουλή δεν μπορεί να μένει στο ...


Το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης σήμερα στη Βουλή.

Η Βουλή δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. «Η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη αβεβαιότητα, γίνεται κάποια δήθεν διαπραγμάτευση, δίνονται ανύπαρκτες μάχες επί θεμάτων που είναι ήδη τακτοποιημένα» είπε η κ. Βούλτεψη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι χθες το πρωί «ξιφούλκησε λέγοντας ότι θα συγκαλέσει τη Σύνοδο του ευρώ και το βράδυ το πήρε πίσω διότι φαίνεται έμαθε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί».

Η βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε επίσης, αναφορικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ότι έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις το ζήτημα των κλειστών βορείων συνόρων και κάλεσε την κυβέρνηση «αντί να παίζει τις κουμπάρες», να ζητήσει από την ΕΕ μια ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αυτά.

«Θέτω ξανά αυτό το θέμα, το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Ενώ εμείς κυρώνουμε εδώ συμφωνίες με άλλες χώρες, έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που είναι κλειστά τα σύνορά μας, αυτό δεν επιτρέπεται είναι πολύ ντροπιαστικό και έπρεπε να ζητηθεί από την ΕΕ να πάρει θέση» είπε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε, κλειστές οι τράπεζες, κλειστά τα βόρεια σύνορά μας, η χώρα έχει πρόβλημα. Όταν είναι κλειστά τα βόρεια σύνορα, ακόμη και 100 να έρχονται, από ανατολικά, τα νησιά γεμίζουν. Δεν υπάρχει καμία δίοδος και ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλημα στη διαδικασία ασύλου και το ξέρουμε. Επειδή φαίνεται ότι παίζουμε πολύ τις κουμπάρες, να θέσουμε στα σοβαρά και να πάρουμε μια απάντηση τι θα γίνει με την κλειστή δίοδο στα βαλκάνια».

Η παρέμβαση της βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινής Βάκη. «Η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, δίνει μια διαπραγματευτική μάχη, διεκδικώντας μια οικονομικά βιώσιμη, κοινωνικά δίκαιη και ως εκ τούτου πολιτικά αποδεκτή συμφωνία για τον ελληνικό λαό. Κι εσείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να στηρίξετε μια εθνική εν τέλει προσπάθεια, αυτό που κάνετε είναι να παραμένετε ταυτισμένοι με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών» σχολίασε η Φωτεινή Βάκη και πρόσθεσε πως «η ταύτιση αυτή της ΝΔ εκφράστηκε για μια ακόμη φορά, κατά τη συζήτηση για τη 2η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, όπου η ΝΔ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, γιατί έκαναν δύο τρία θετικά σχόλια για την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών και στόχων».

«Αντί να ταυτιστείτε με τον ελληνικό λαό και με την ελληνική κοινωνία, να εξέλθει από την επιτροπεία, και να μπει ένα τέλος στην 7χρονη λιτότητα, συντάσσεστε με τους ακραίους των δανειστών» επέμεινε η Φωτεινή Βάκη που κάλεσε την ΝΔ «αντί να απεργάζεται σενάρια ανατροπής της κυβέρνησης και εκλογών, καλύτερα να συνδράμει να ανατραπεί το καθεστώς επιτροπείας». Η βουλευτής είπε ακόμη ότι με τις εξεταστικές ίσως φανεί πόσα δισεκατομμύρια δημοσίου χρήματος σπαταλήθηκαν.

«Βαρεθήκαμε να ακούμε αυτά τα μονότονα παραμύθια» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και κάλεσε τη συμπολίτευση να συνηθίσει ότι πλέον εκφράζει κάτι λιγότερο από το 10% του ελληνικού λαού. «Το πρώτο που θα ήθελα να παρακαλέσω, λοιπόν, τη συμπολίτευση είναι να σταματήσει να μιλάει εξ ονόματος του ελληνικού λαού. Δικαιούται να μιλάει για κάτι μείον του ενός δεκάτου του ελληνικού λαού. Το δεύτερο που θέλω να την παρακαλέσω είναι εκτός από τα παραμύθια με τους λαϊκούς αγώνες, να τελειώσει σοβαρά με αυτή την ιστορία της αξιολόγησης. Διότι μπορεί να λέμε παχιά λόγια για αγώνες και διαπάλες, αλλά στην πραγματικότητα η κοινωνία διαλύεται και η αγορά διαλύεται και γι αυτό υπάρχει απόλυτη ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε ο Νίκος Δένδιας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ακόμη ότι «τις απειλές για προανακριτικές, η ΝΔ τις ακούει βερεσέ και αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει οτιδήποτε, να το κάνει, αλλά να αφήσει τις απειλές, διότι έχει πολλά βρεγμένα και να ασχοληθεί με τα του οίκου της».

«Το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων και αυτά που συνοδεύουν την δεύτερη αξιολόγηση αλλά και αυτά που θα συνθέτουν το 4ο μνημόνιο, επιδιώκουν και η κυβέρνηση και οι θεσμοί να είναι μόνιμου χαρακτήρα και επαναλαμβανόμενης απόδοσης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. «Όλα αυτά τα μέτρα θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που φορτώθηκε την κρίση και τα μέτρα. Καμία ανοχή σε αυτή την πολιτική. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Κανείς να μην προσμένει τίποτα αλλά να οργανωθεί η πάλη του λαού για την ανατροπή αυτής της πολιτικής», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο πρωθυπουργός αναγκάζεταιν για να καλύψει την αδυναμία και την αναξιοπιστία της δικής του διαπραγμάτευσης, να θέτει το ζήτημα αν κάποιοι παίζουν τις κουμπάρες και να περιμένει από εκεί και πέρα να έχει μια στάση και από την αντιπολίτευση και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό, που να συνάδει με μια κανονική χώρα, καταλαβαίνετε ότι αυτό ούτε δυνατό είναι, αλλά δείχνει και την αδυναμία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση» σχολίασε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και τόνισε ότι το μόνο που αναμένει η χώρα είναι να φέρει η κυβέρνηση τη συμφωνία που υποτίθεται ότι σκληρά έχει διαπραγματευτεί.

«Η αβεβαιότητα έχει πλήξει την πραγματική οικονομία, θα υιοθετήσετε απαράδεκτα μετρα σε εργασιακο, ασφαλιστικό και φορολογικό. Τέρμα η κοροϊδία για μέτρα και αντίμετρα που χρειάζονται 3,5% πλεόνασμα και ο πρωθυπουργός έχει δήλώσει ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Τέρμα η κοροϊδία της κυβέρνησης. Σοβαρευτείτε για να υπάρξει ανάπτυξη» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση