GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφυλακίστηκαν ο πατέρας και ο γιος για το φονικό στα Ανώγεια

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν ο 54χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος του για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στα Ανώγεια το απ...


Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνουν ο 54χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος του για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στα Ανώγεια το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων με θύμα τον 23χρονο Μανώλη Στρατάκη.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 11 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ανακριτή Ρεθύμνου για τις απολογίες τους και όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Πατέρας και γιος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Η διαδικασία των απολογιών ολοκληρώθηκε με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι έντονη για τον φόβο της αντεκδίκησης, ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν συγγενείς του θύματος αναμένοντας την εξέλιξη των απολογιών.

Τι ισχυρίστηκαν οι δύο άνδρες στον ανακριτή

Αμέσως μετά την απολογία των δύο ανδρών, οι συνήγοροί τους Διονύσης Βέρας και Γιώργος Κοκοσάλης μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμαναν ότι η υπεράσπιση προσεγγίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την υπόθεση και τόνισαν ότι περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το αιματηρό επεισόδιο, θα δοθούν όταν οι δικηγόροι θα έχουν την πλήρη εποπτεία της δικογραφίας και βαθιά γνώση των ευρημάτων από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοκοσάλης επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Εμείς ανοίξαμε τα χαρτιά μας και έχουμε παραδώσει όλα τα στοιχεία εκείνα που υπόκεινται στη δική μας σφαίρα ευθύνης, γι’ αυτό και από το βήμα αυτό καλούμε την άλλη πλευρά, να παραδώσει το 48άρι πιστόλι, το οποίο ούτως ή άλλως έχει ήδη παραδεχθεί ότι χρησιμοποίησε. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί σημαντικά και η αστυνομική έρευνα».

Ακόμη, ο κ. Κοκοσάλης σημείωσε ότι η πλευρά των κατηγορουμένων έχει υποβάλει αίτημα για την εξέταση του αυτοκινήτου πατέρα και γιου προκειμένου να διαπιστωθεί – όπως είπε – το βάσιμο των ισχυρισμών τους.

Ο 21χρος ανέλαβε την ευθύνη – Δέχθηκε καταιγισμό πυρών λέει ο δικηγόρος

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της απολογίας ο 21χρονος νεαρός ανέλαβε την ευθύνη για το αιματηρό περιστατικό ενώ ο κ. Κοκοσάλης μιλώντας στους δημοσιογράφους επισήμανε ότι οι δύο πελάτες τους βρέθηκαν σε άμυνα και αναγκάστηκαν να ανταποδώσουν τους πυροβολισμούς δεδομένου ότι δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. Πιο συγκεκριμένα υπογράμμισε:

«Αυτό που ισχυριζόμαστε εμείς είναι ότι ο 21χρονος βρέθηκε σε θέση άμυνας, και αναγκάστηκε να πυροβολήσει. Δέχθηκε καταιγισμό πυρών από την πλευρά της οικογένειας του θύματος. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Υπάρχουν ευρήματα που θα αξιολογηθούν και εργαστηριακά. Ισχυριζόμαστε λοιπόν, ότι οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε θέση πρόδηλης άμυνας. Ήταν εποχούμενοι με κατεύθυνση προς το χωριό. Περνώντας από το συγκεκριμένο σημείο η άλλη πλευρά τους ακινητοποίησε, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και αναγκάστηκαν να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Ύστερα έγινε δυστυχώς αυτό που έγινε. Προκύπτουν επίσης στοιχεία και από κάποια τηλεφωνήματα τα οποία ωστόσο θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε σε δεύτερη φάση».

«Να παρέμβουν οι πνευματικοί ταγοί των Ανωγείων»

Μεταξύ άλλων ο κ. Κοκοσάλης εξέφρασε τη θλίψη του για το αιματηρό επεισόδιο τονίζοντας πιο συγκεκριμένα «θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί συνέβη σε μια περιοχή που παράγει πολιτισμό» ενώ εξέφρασε την ελπίδα να κινητοποιηθούν οι πνευματικοί ταγοί των Ανωγείων ώστε το κλίμα στο χωριό να αποκατασταθεί ψυχολογικά, ηθικά και κοινωνικά.

Παραδόθηκαν στις αρχές τα όπλα των κατηγορουμένων

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων ο κ. Διονύσης Βέρας, οι δύο κατηγορούμενοι παρέδωσαν στις αρχές τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους στη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, δηλαδή το πιστόλι των 9 mm του πατέρα και το τουφέκι, το φερόμενο ως Καλάσνικοφ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, που κρατούσε ο γιος. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, επισήμανε, το θύμα δέχθηκε έναν και μόνο θανατηφόρο πυροβολισμό από τον 21χρονο κατηγορούμενο. Ακόμη, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόνισε ότι στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και αναλύονται από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ συνολικά 16 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Από αυτούς οι τέσσερις προήλθαν από το Καλάσνικοφ του 21χρονου και ένας από το πιστόλι των 9 mm του πατέρα. Οι υπόλοιποι 11 – ισχυρίστηκε ο κ. Βέρας – προήλθαν από τα όπλα της πλευράς του 23χρονου θύματος, εκ των οποίων οι 4 ανήκουν σε 45άρι πιστόλι.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι οι δικηγόροι, ερωτηθέντες από τους δημοσιογράφους δεν θέλησαν να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς της πλευράς του θύματος λέγοντας χαρακτηριστικά «σ’ αυτή τη φάση δεν θέλουμε να έρθουμε σε καμία αντιπαράθεση και αντιδικία ούτε με τους συναδέλφους δικηγόρους ούτε με τους συγγενείς του θύματος».

Πηγή cretapost

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση