GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νεκρός ή φυγάς ο τρομοκράτης του μετρό στην Αγία Πετρούπολη;

Στους 14 έχει ανέβει ο απολογισμός των νεκρών από την χθεσινή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολη, καθώς τ...


Στους 14 έχει ανέβει ο απολογισμός των νεκρών από την χθεσινή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολη, καθώς τραυματίες υπέκυψαν τελικά στα τραύματά τους. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, η έκρηξη προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

Ωστόσο, αντικρουόμενες είναι ακόμη οι πληροφορίες σχετικά με το τι απέγινε ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης. Ως δράστης έχει αναγνωριστεί ένας 22χρονος, Ρώσος πολίτης που έχει γεννηθεί όμως στο Κιργιστάν. Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης.

Ακόμη όμως δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία για το τι απέγινε ο 22χρονος. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας και είναι νεκρός ενώ σύμφωνα με άλλες, δεν έκανε επίθεση αυτοκτονίας και δεν έχει συλληφθεί. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ωστόσο.

Η Αγία Πετρούπολη και ολόκληρη η Ρωσία πάντως βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.  Το μετρό της Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε πως έκλεισε ο σταθμός Σέναγια Πλόσαντ έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική προειδοποίηση για βόμβα, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

Λαβρόφ: Κυνικό να λέτε ότι η επίθεση ήταν εκδίκηση για τη Συρία

Η πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη καταδεικνύει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Αυτή η τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη δείχνει και πάλι πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του κακού», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Ερλάν Αμπντιλντάγεφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ πάντως χαρακτήρισε "κυνικούς" τους ισχυρισμούς ότι η επίθεση έγινε ως εκδίκηση για τη δράση της Ρωσίας στη Συρία. 

Ο ρωσικός Τύπος βλέπει σήμερα στην επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης μια πράξη αντιποίνων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος για την επέμβαση του ρωσικού στρατού στη Συρία, αλλά θέτει επίσης ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή σκλήρυνση της εσωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση