GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητάνε και τα ρέστα οι Τούρκοι για το Αγαθονήσι: Ξαναβάζουν στο στόχαστρο τον Πάνο Καμμένο

«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο είναι ...


«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο είναι γνωστές στην κοινή γνώμη από παλαιότερα με διάφορες αφορμές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η Αθήνα απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας για το Αγαθονήσι και τον Πάνο Καμμένο.

«Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και εμάς στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από την Τουρκία.

«Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση