GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Είμαι ένας θνητός και μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή

Κατηγορηματικά απέρριψε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την κατηγορία ότι η συνταγματική αναθεώρηση μέσω του δημ...


Κατηγορηματικά απέρριψε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την κατηγορία ότι η συνταγματική αναθεώρηση μέσω του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στην Τουρκία τον καθιστά “δικτάτορα”.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η συνταγματική αναθεώρηση, η οποία υποστηρίχθηκε από μία περιορισμένη πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών, δεν ήταν για τον εαυτό του. “Είμαι ένας θνητός και μπορώ να πεθάνω ανά πάσα στιγμή”, ανέφερε ο Ερντογάν στη δημοσιογράφο Μπέκι Άντερσον

“Το σύστημα άλλαξε και αποτελεί μία ιστορική μεταμόρφωση της δημοκρατίας στην Τουρκία”, υποστήριξε, ενώ αντικρούοντας το επιχείρημα περί δικτατορίας αντέτεινε: “Όπου υπάρχει δικτατορία, δεν υπάρχει προεδρικό σύστημα. Εδώ έχουμε δημοκρατία. Η δημοκρατία παίρνει τη δύναμή της από τον λαό. Ήταν αυτό που λέμε εθνική βούληση”.

Όσο για το γεγονός ότι η νίκη του “ναι” στο δημοψήφισμα ήταν οριακή, αρκέστηκε να σχολιάσει: “Δεν έχει σημασία αν κερδίζεις με 1-0 ή με 5-0. Σημασία έχει να κερδίζεις”.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις καθυστερήσεις που βλέπει ο ίδιος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας. “Η ΕΕ μας έχει αναγκάσει να περιμένουμε στο κατώφλι της για 54 χρόνια. Αυτό, από άποψη πολιτικής σχέσης, είναι μη ανεκτό. Έχουμε προσπαθήσει σκληρά να αποδεχθούμε όλες τις προϋποθέσεις της ΕΕ. Η Ένωση δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της και πρέπει να το κάνει»”, τόνισε.

Συμπλήρωσε ακόμη πως “αν κρατήσουν τις υποσχέσεις τους, μπορούμε να καθίσουμε στο τραπέζι. Μπορούμε να δούμε ποια βήματα πρέπει να γίνουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση