GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τετ α τετ Σόιμπλε με Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο

Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Ο πρόεδρος του Eurogroup, ...


Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό ζήτημα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έγραψε στο Twitter πως κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε “συνομιλίες και επαφές” με τις ελληνικές αρχές και πως “οι εργασίες συνεχίζονται”.

Had talks and contacts on #Greece during the day. Work continues

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) April 5, 2017

 

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν αναμένονται αποφάσεις σήμερα, ωστόσο στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για μια επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν στο σημερινό κυβερνητικό briefing ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αρνήθηκε ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, όπως για παράδειγμα στο κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες ότι η συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης και πιθανώς το βράδυ να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

“Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίε”, δήλωσε η Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν. “Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει” από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα. Πάντως, τόνισε, “έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη”.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα.

Η κ. φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε παράλληλα πληροφορίες για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο. Δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι “πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση