GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυλαία στη δίκη του Πάνου Καλλίτση: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι

Αυλαία έπεσε σήμερα στην δίκη για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που δέχτηκε  ο κομμωτής των διασήμων, Πάνος Καλλίτσης, και η σύζ...


Αυλαία έπεσε σήμερα στην δίκη για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης που δέχτηκε  ο κομμωτής των διασήμων, Πάνος Καλλίτσης, και η σύζυγος του με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να στέλνει στη φυλακή τους τρεις πρωταγωνιστές και να επιβάλει ποινές κάθειρξης από 12 έως 54 έτη. 

Επίσης, σε όλους τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 10 χρόνια. 

"Έκλεισε ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη ζωή μου . Νιώθω δικαιωμένος . Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν και πάνω απ όλα το Θεό που μου χάρισε τη ζωή " δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης αμέσως μετά την απόφαση. 

Της Μαρίας Ζαχαροπούλου 

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν ένας αστυνομικός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών.  

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 30χρονο κατηγορούμενο αστυνομικό σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς αποφάνθηκε πως η συμμετοχή του περιορίστηκε στις πληροφορίες που έδωσε για το ζεύγος Καλλίτση .

Ο 42χρονος,  ο οποίος το βράδυ της επίθεσης ήταν σε άδεια από τις φυλακές όπου εξέτιε ποινή για ληστεία, και πυροβόλησε σε βάρος του ζευγαριού,  καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης  53 ετών  (εκτιτέα τα 25). Το δικαστήριο αποφάσισε να μην συγχωνεύσει τις ποινές του 42χρονου ερμηνεύοντας με αυτό τον τρόπο το νόμο Παρασκευόπουλου σε ότι αφορά τις πράξεις που διαπράττουν κρατούμενοι που βρίσκονται σε άδεια. 

Στον 35χρονο Ιρακινό επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών ενώ αποφασίστηκε η απέλαση μετά την έκτιση της ποινής.  

Συγκεκριμένα, οι δικαστές, δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και ομόφωνα, έκριναν ένοχο τον 42χρονο κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή , για απόπειρα ληστείας σε βάρος του κ. Καλλίτση αλλά και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Ο 30χρονος αστυνομικός κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του γνωστού κομμωτή ενώ αθωώθηκε για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της συζύγου του , της απλής συνέργειας της απόπειρας ληστείας σε βάρος της και της κατοχής φυσιγγίων και πυρομαχικών. 

Ο 35χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Πάνου Καλλίτση, καθώς και για την απόπειρα ληστείας σε βάρος του.  

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αστυνομικού ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου , του 42χρονου της ειλικρινούς μεταμέλειας και για τον 35χρονο αλλοδαπό αυτό της μεγάλης ένδειας. Ωστόσο, το δικαστήριο  απέρριψε όλα τα αιτήματα.  

"θέλετε να τον βγάλετε έξω;"

Οι κατηγορούμενοι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου  οδηγήθηκαν στη φυλακή ενώ λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καλλίτσης στο άκουσμα τους αιτήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου αστυνομικού για ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση αντέδρασε:

"Εννοείται ότι θέλετε να τον βγάλετε έξω. Βγάλτε τον έξω τι να πω" διαμαρτυρήθηκε . "Δεν έχετε το λόγο" παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον γνωστό κομμωτή, ο οποίος αποχώρησε εκνευρισμένος από τη δικαστική αίθουσα . 

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός Πάνος Καλλίτσης και η σύζυγος του, τον Ιανουάριο του 2016 , δέχθηκαν επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους με αποτέλεσμα ο γνωστός κομμωτής  να τραυματιστεί σοβαρά στο στήθος και τα πόδια ενώ  η σύζυγός του δέχθηκε σφαίρα στο χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση