GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Κάνω το σταυρό μου που πιάσαμε το πλεόνασμα!

Με... ποδοσφαιρικές αναφορές σχολίασε την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κ...


Με... ποδοσφαιρικές αναφορές σχολίασε την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση παίζει “καθυστερήσεις” σε βάρος της χώρας, σημείωσε ότι “καθυστερήσεις κάνεις όταν θέλεις να κρατήσεις το σκορ και να πάρεις την πρόκριση”, ενώ υπερασπίστηκε την τακτική του να μην κλείσει την αξιολόγηση νωρίτερα, όταν το ΔΝΤ “ζητούσε 42 φορές περισσότερα μέτρα”, με βάση τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του, με αποτέλεσμα τώρα για πρώτη φορά, όπως είπε, η αξιολόγηση να μη λήγει με σκορ “Μπαρτσελόνα-Πανελευσινιακός”, αλλά με μία ισορροπημένη συμφωνία που περιλαμβάνει μέτρα και αντίμετρα.

Τα αντίμετρα, υπογράμμισε, δεν είναι "της πλάκας", και ανέφερε συγκεκριμένα ότι ανέρχονται σε συνολικά 2% του ΑΕΠ και περιλαμβάνουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών, μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και μέτρα στήριξης του ανύπαρκτου, όπως είπε, κοινωνικού κράτους, όπως δωρεάν είσοδος παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και επίδομα ενοικίου.

Τόνισε πως οι ανακοινώσεις για το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα άλλαξαν τα δεδομένα, καθώς αν δεν υπήρχε αυτό το πλεόνασμα "θα ήμασταν μπαλάκι του πινγκ πονγκ ανάμεσα σε Λαγκάρντ και Σόιμπλε", αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε το πλεόνασμα!". Ήδη, ανέφερε, έχουμε πολιτική συμφωνία, και μέχρι τις 22 Μαΐου θα έχουμε και την τεχνική συμφωνία, και σύντομα θα έχουμε τη συμφωνία για το χρέος, διαβεβαίωσε.

Εξαπέλυσε πυρά κατά της αντιπολίτευσης για την επιμονή της εδώ και μήνες ότι η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει “εδώ και τώρα”, σχολιάζοντας πως μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ευρωβουλευτές της έμειναν να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ευθύνεται για την καθυστέρηση και δεν έχουν καταλάβει τι “παιχνίδι” παίχτηκε όλο αυτό το διάστημα.

Εξήγησε πως οι προβλέψεις του ΔΝΤ ήταν εξεπίτηδες δυσμενείς και κατηγόρησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Ταμείο ότι “ο ένας ήθελε να ρίξει την ευθύνη στον άλλο”, και αυτό που ήθελαν και οι δύο από την Ελλάδα ήταν να πει ότι δεν δέχεται τίποτα από αυτά που της επιβάλλονται, ώστε να κατηγορήσουν και οι δύο την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, με τη συμφωνία που έρχεται με τους δανειστές η κυβέρνηση έχασε κάποια πράγματα, όμως κέρδισε και ισόποσα αντίμετρα, καθώς και στο θέμα των εργασιακών σχέσεων.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως κυβέρνηση θα ψηφίσει μεν τα μέτρα που θα προβλέπει η τεχνική συμφωνία, όμως αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, δεν θα τα εφαρμόσει. “Δεν μπορεί μία κυρίαρχη κυβέρνηση να πάρει πίσω μέτρα;”,σχολίασε.

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για το “go back μαντάμ Μέρκελ” που είχε πει όταν ήταν ακόμα επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως το σύνθημα αυτό ήταν “απολύτως σωστό”, με δεδομένη τη σκληρή δημοσιονομική στάση που επέβαλλε η Γερμανία στην Ευρώπη, ωστόσο έχοντας πλέον γνωρίσει σε προσωπικό επίπεδο τη Γερμανίδα καγκελάριο, εκτιμά πως έχει συναίσθηση της ευθύνης της και είναι “ανοιχτόμυαλη”, κάτι που φάνηκε στην προσφυγική κρίση. Πάντως, παρατήρησε πως η Γερμανία συνεχίζει να κάνει τεράστια λάθη, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα σταματήσει να τα κάνει.

1 σχόλιο

  1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Του Χατζηνικολάου με Τον Alex Tsipra 25/4/2017


    Καλέ Ρέ Αλέξη ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ με αυτά που λές;;

    Που και σε ποιούς θεωρείς ότι μιλάς; Στο 15μελές συμβούλιο σε κάποιον τεκέ;;;

    Είσαι απλά κοινώς ψεύτης όμοιως και ταυτόσημος με τους προηγούμενους κόπρους!

    ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ! ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΆ! ΑΛΛΆ ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ! ΟΥΣΤ!!!




    1. Υ.Γ. Το Είπες Ρε μόλις ξεκάθαρα χωρίς να το καταλάβεις! Η Χώρα θα γίνει Οίκος Ανοχής! Ο Ελληνικός Λαός ... τον βλέπουμε σε εργασιακό ρόλο .... Τσατσά!!!!!!


    2. Υ.Γ. Και Επειδή με την ηλίθεια σύγκριση Δυνοπάθησε η Ελευσίνα και η ποδοσφαιρική ομάδα ο Πανελευσινιακός Του Αφιερώνουμε Του ... Κυρίου Το:

    Τα Παιδιά Στην Ελευσίνα Δεν Χαμογελούν Ποτέ Είναι Πικραμένα Κρίνα ΣΑΝ ΤΟ ΔΆΚΡΥ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ!!!!! ΤΑ Παιδιά Στην Ελευσίνα Δεν Γελούν Σαν Τα Παιδιά Περιμένουνε Και Εκείνα Άνοιξη και Πασχαλιά!!!!!!!

    ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ!!!!!

    Στ’ αργαλειά και στο καρνάγιο
    Ονειρα Εγώ κι Εσύ,
    και μας δίνει το κουράγιο
    των φιλιών μας το Κρασί.

    Τα Παιδιά στην Ελευσίνα
    δε χαμογελούν ποτέ,
    είναι πικραμένα κρίνα
    σαν το δάκρυ σου, Χριστέ.
    Τα Παιδιά στην Ελευσίνα
    δεν γελούν σαν τα Παιδιά,
    περιμένουνε κι εκείνα
    Ανοιξη και Πασχαλιά.

    Καίν’ οι μαύρες τσιμινιέρες
    όνειρα του καθενός,
    νύχτες οι δικές μας μέρες
    κι η Αγάπη μας Καημός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση