GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε και πόσα θα πάρετε για το δώρο Πάσχα

Την επόμενη Δευτέρα, 10 Απριλίου ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και οι διακοπές και οι εργαζόμενοι αναμένουν το δώρο Πάσχα. Δώρο Πάσχα δικαι...


Την επόμενη Δευτέρα, 10 Απριλίου ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και οι διακοπές και οι εργαζόμενοι αναμένουν το δώρο Πάσχα.
Δώρο Πάσχα δικαιούνται όσοι έχουν εργασιακή σχέση απασχόλησης ως μισθωτοί αλλά και οι δικαιούχοι του ΟΑΕΔ.
Η καταβολή του δώρου πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο Πάσχα:

• Προϋπόθεση καταβολής του δώρου είναι η ύπαρξη απασχολήσεως του μισθωτού από την αρχή του έτους.
• Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως (υπολογίστε ΕΔΩ το δώρο Πάσχα που δικαιούστε).
• Απαγορεύεται η καταβολή του δώρου να γίνεται σε είδος. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το δώρο Πάσχα ΜΟΝΟ σε χρήμα.

Τι γίνεται αν ο εργοδότης δεν δώσει δώρο Πάσχα

Όχι μόνο η μη καταβολή αλλά και η καθυστέρηση καταβολής του δώρου Πάσχα, επιφέρει ποινικές κυρώσεις για τον εργοδότη, βάσει του ΑΝ 690/1945. Τονίζεται ότι το δώρο Πάσχα θεωρείται τακτική αποδοχή.
Ειδικότερα, αν ο εργοδότης δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα στους απασχολούμενους σε αυτόν τις οφειλόμενες αποδοχές, τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως των υπαλλήλων ή της Επιθεώρησης Εργασίας ή της Αστυνομικής Αρχής ή της επαγγελματικής οργάνωσης των εργαζομένων.
Οι κυρώσεις προβλέπουν φυλάκιση μέχρι 6 μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ύψος δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού. Να επισημανθεί δε, ότι ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση