GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενέδρα της Μαρίν Λεπέν: Παρέσυρε τον Μακρόν και κέρδισε έναν πόντο

Λιγότεροι γάλλοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε καλά την εκστρατεία του ενόψει του δεύτερου γύρο...


Λιγότεροι γάλλοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε καλά την εκστρατεία του ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών σε σχέση με την ακροδεξιά αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Μακρόν, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την προεδρία, έχει υποπέσει σε μια σειρά από σφάλματα δημοσίων σχέσεων από τότε που ο ίδιος και η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου προκρίθηκαν για τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαϊου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του BFM TV, ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Λεπέν ξεκίνησε καλά την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο έναντι 43% που πιστεύουν το ίδιο για τον Μακρόν.

Χθες Τετάρτη ο ευρωπαϊστής υποψήφιος έγινε δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας και γιουχαΐσματα από τους απεργούς εργάτες ενός εργοστασίου, το οποίο είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά νωρίτερα χθες το πρωί  - κατόπιν οργανωμένου σχεδίου και μετά από κρυφή προετοιμασία - η Λεπέν. 

Το πλήθος φώναζε «Μαρίν, πρόεδρος» προς τον 39χρονο υποψήφιο μπροστά από τη μονάδα της Whirlpool στη γενέτειρά του, την Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία.

Παρότι η ένταση υποχώρησε γρήγορα, τα τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν τις σκηνές με τον προπηλακισμό του Μακρόν σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προηγούμενα πλάνα της Λεπέν που την έδειχναν να φωτογραφίζεται μαζί με τους εργαζόμενους.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο Μακρόν θα κερδίσει άνετα την Λεπέν στις 7 Μαϊου, ο κεντροδεξιός υποψήφιος έχει δεχτεί κριτική επειδή συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη εξασφαλισμένη τη νίκη του.

Αντίπαλοί του και πιθανοί μελλοντικοί σύμμαχοι σχολίασαν αμφότεροι αρνητικά την επίσκεψή του το βράδυ της Κυριακής σε ακριβό εστιατόριο του Παρισιού για τα επινίκια.

Η επίσκεψή του στο La Rotonde τον έκανε εύκολο στόχο για την εκστρατεία της Λεπέν, η οποία δεν έχασε ευκαιρία να παρουσιάσει τον πρώην τραπεζίτη ως έναν υπερόπτη, μέλος της γαλλικής ελίτ, που απέχει πολύ από τον μέσο γάλλο πολίτη.

Μετά το περιστατικό αυτό, ο Μακρόν κράτησε χαμηλό προφίλ για μερικές μέρες, ενώ η Λεπέν επιδίδεται σε μια επιθετική εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση