GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τουρκική αντιπολίτευση θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα για την ακύρωση του δημοψηφίσματος

Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP), ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα...


Το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό (CHP), ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εξαντλήσει όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να επιτύχει την ακύρωση του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα δώσει πολλές εξουσίες στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Πρόκειται για μια σοβαρή κρίση νομιμότητας. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα. Θα εξετάσουμε αύριο αν θα προσφύγουμε στο Συνταγματικό Δικαστήριο ή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπουλέντ Τεζτζάν, μιλώντας σε δημοσιογράφου αφού έγινε γνωστή η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK) που απέρριψε τις προσφυγές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση ζητούσε την ακύρωση του δημοψηφίσματος επειδή η YSK θεώρησε ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα των εφορευτικών επιτροπών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση