GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύλληψη Βαξεβάνη μετά από μήνυση της συζύγου Στουρνάρα

Μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα Λίνα Νικολοπούλου. Η Λ. Νικολοπο...

Μήνυση κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα Λίνα Νικολοπούλου.
Η Λ. Νικολοπούλου υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα – Μεγάλος έρωτας με τις φαρμοκοβιομηχανίες» είναι ψευδές και συκοφαντικό.
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι Κ. Βαξεβάνης και Β. Ανδριανόπουλος προσήλθαν οικειοθελώς στο Α.Τ. Καλλιθέας και παραδόθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ο Κώστας Βαξεβάνης κρατείται αυτή την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Η Λίνα Νικολοπούλου με μήνυση που κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, υποστηρίζει ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό και εντάσσεται στις γενικότερες επιθέσεις που δέχεται ο Γιάννης Στουρνάρας. Τελος, ζητά να προχωρήσει η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη και να συλληφθεί. «Με υποτιμά ως επαγγελματία όταν ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω ‘’δουλειές’’. Λέει ότι οργανώνω εκδηλώσεις του "αέρα’" με χορηγίες που λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού άνδρα» υποστηρίζει μεταξύ αλλων.
Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη είναι η εξής: "Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του Documento να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των «ομιλιών» σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει. Η οικογένεια επέλεξε τη μήνυση και τη βία του αυτοφώρου. Προσπαθούν έτσι να κάνουν δύο πράγματα. Να καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως απλώνονται χέρια πάνω τους και τους ακουμπούν, αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους, μόνιμο φορέα της εξουσίας και τα συμφέροντά τους συμφέροντα της χώρας".

ΣΥΡΙΖΑ: Βολη κατά της δημοσιογραφίας

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας.
Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

"Με κείμενό του ο Κώστας Βαξεβάνης, απαντώντας στην μήνυση τονίζει: "Η οικογένεια Στουρνάρα δεν δίνει μια νομική μάχη όπως θέλει να δείχνει, αλλά μια μάχη επιβίωσης. Προσπαθεί να διασώσει και να κρύψει τον τρόπο με τον οποίο δρα και λειτουργεί."

1 σχόλιο

  1. ... και λίγα έγραψε ο Βαξεβάνης!!! Οι Φαρμοκοβιομηχανίες Είναι Κρατικές Μαφίες.. Παντού!



    Αξιότιμε Κύριε Τζήμερε!

    Με χαρά και αγάπη βλέπουμε πάντα την παρουσία σας στην πολιτική αποικιοκρατική σκηνή στην ελλάντα!

    Επειδή είμαστε άνεργοι από δικό μας λάθος (Selber Schuld ^SS^) Σας παρακαλούμε ταπεινά να μας δικτυώσεται για εργασία πάντως τύπου και είδους με την μεγάλη γερμανική ΚΥΠ νομίζουμε την λένε BND, θα σας είμαστε υπόχρεοι και πάντα δικοί σας εάν μεσολαβήσεται να έχουμε τον ίδιο εργοδότη!

    Ευχαριστούμε θερμά! Θα είσαστε ο προσωπικός μας Führer στην ελλάντα, ξέρουμε και λίγα γερμανικά όπως Jawohl, Ja, Nein, Raus,Sofort, Schnell-Schnell, Sokrates, Aristoteles και πολλά άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση