GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται νέες διώξεις στα εξοπλιστικά

Ραγδαίες εκτιμάται ότι θα είναι οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμέν...


Ραγδαίες εκτιμάται ότι θα είναι οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ασκηθούν συμπληρωματικές ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα, μεταξύ των οποίων δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που αφορούν συμφωνίες που υπεγράφησαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, που χειρίζεται τις σχετικές δικογραφίες, αναμένεται να παραγγείλει την άσκηση ποινικών διώξεων, που αφορούν την περίοδο μετά το 2002 και έως σήμερα, οι οποίες εκτιμάται ότι ενδεχομένως να βάλουν στο κάδρο της έρευνας τον Γιάννο Παπαντωνίου ή συγγενικά του πρόσωπα, καθώς και άλλα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Με αυτό τον τρόπο, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, ανοίγει ο δρόμος για την δικαιοσύνη ώστε να προχωρήσει σε έλεγχο συγκεκριμένων λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων που μέχρι τώρα έμεναν στο απυρόβλητο.

Στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας ήδη βρίσκονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στοιχεία που προέρχονται από κατασχέσεις σε σπίτια προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των φρεγατών, για την οποία η σύμβαση δρομολογήθηκε το 1998 αλλά ολοκληρώθηκε επί υπουργίας Παπαντωνίου, αλλά και σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις.

Από την δικαιοσύνη αξιολογούνται τα στοιχεία που έδωσε, στο πλαίσιο της κατάθεσης του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πρώτος μίλησε στη Βουλή για τρεις νέους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και όσα έχουν συγκεντρωθεί από την έρευνα για τους λογαριασμούς της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου, που έχουν εντοπιστεί στην Ελβετία, μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόσφατα έφτασαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς νεότερα στοιχεία από τις ελβετικές αρχές σχετικά με δύο ακόμα λογαριασμούς και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου. Παράλληλα, εκκρεμεί και αίτημα δικαστικής συνδρομής για την αποστολή όλων των στοιχείων για τους επίμαχους λογαριασμούς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η αναμενόμενη ποινική δίωξη μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της έρευνας, καθώς τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος δεν καλύπτονται από την παραγραφή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και μπορούν να φέρουν αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και πολιτικά πρόσωπα, όπως συνέβη στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση