GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Η ελληνική κοινωνία ψάχνει να πιαστεί από κάπου, από τη ΝΔ

Η ελληνική κοινωνία «ψάχνει από κάπου να πιαστεί» και «θα πιαστεί και πάλι από τη ΝΔ, τη μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εγ...


Η ελληνική κοινωνία «ψάχνει από κάπου να πιαστεί» και «θα πιαστεί και πάλι από τη ΝΔ, τη μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εγγυηθεί πάνω απ' όλα σταθερότητα, αξιοπιστία και σοβαρότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στελέχη και μέλη του κόμματος, σε εκδήλωση στη Βέροια.

«Θέλουμε εκλογές το συντομότερο δυνατόν, διότι, μόνο οι εκλογές θα δώσουν πολιτική λύση στο πρόβλημα της χώρας» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Επεσήμανε, ότι η ΝΔ θέλει εκλογές γιατί ξέρει ότι «ο χρόνος δουλεύει εις βάρος της χώρας» και πρόσθεσε: «Αισθανόμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, να κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε, για αλλάξουμε την Ελλάδα, την επόμενη μέρα».

«Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, θα εξακολουθούμε να παραμένουμε σε απόλυτη κομματική εγρήγορση, αυτό ζητώ και από τα στελέχη μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πανηγυρίζουν σήμερα κάποιοι για το πρωτογενές πλεόνασμα. Δε θέλω να θυμίζω τι έλεγε ο κ. Τσίπρας για το δικό μας πρωτογενές πλεόνασμα, θα έχετε δει τα σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο, θυμάστε πως έλεγε ότι είναι βαμμένο με αίμα.…» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε :

«Δε θα πω αυτό. Θα πω ότι είναι ένα πλεόνασμα, το οποίο δημιουργήθηκε από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών, από μια πολιτική υπερφορολόγησης, η οποία γονάτισε την επιχειρηματικότητα, γονάτισε τα νοικοκυριά και οδήγησε τελικά την οικονομία σε ύφεση. Με άλλα λόγια, είναι ένα πλεόνασμα το οποίο έχει λογιστικά χαρακτηριστικά, αλλά στην ουσία η πραγματική οικονομία, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, αντιδρά με τον αντίθετο τρόπο. Διότι σήμερα, δεν υπάρχει άνθρωπος στην παραγωγική Ελλάδα ο οποίος δε θα μας πει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Επενδύσεις δεν έρχονται, περισσότερες επιχειρήσεις κλείνουν από όσες ανοίγουν, οι νέοι άνθρωποι εδώ πέρα εξακολουθούν να φεύγουν στο εξωτερικό και η ελληνική κοινωνία είναι σε κατάσταση συλλογικής αφασίας και ψάχνει από κάπου να πιαστεί».

«Της λέμε, λοιπόν: Θα πιαστεί και πάλι από την ΝΔ. Τη μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία μπορεί να εγγυηθεί, πάνω από όλα, σταθερότητα, αξιοπιστία και σοβαρότητα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Διότι ξέρετε φίλες και φίλοι, οι ευρωπαίοι πάντα θα πιέζουν τη χώρα για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, όσο δε βλέπουν μια κυβέρνηση, η οποία είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει η ίδια ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές όταν γίνουν και ότι έχει μιλήσει «ξεκάθαρα» για το πρόγραμμά της και για την επιθυμία της να μειώσει τους φόρους και στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα, γιατί «δεν αντέχει η ελληνική οικονομία αυτή την υπερφορολόγηση, δεν αντέχεται αυτό το πράγμα». «Υπάρχουν ακόμη περιθώρια να μαζέψουμε τη σπατάλη στο κράτος, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό» τόνισε και πρόσθεσε ότι πρόθεση της ΝΔ όταν κυβερνήσει είναι να υλοποιήσει ταυτόχρονα «ένα πολύ τολμηρό σχέδιο απελευθέρωσης της δημιουργικής οικονομίας, προσέγγισης επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας».

«Ξέρουμε πως θα το κάνουμε. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Ξέρουμε πώς θα φέρουμε κεφάλαια από το εξωτερικό. Γιατί πιστεύουμε στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ξέρουμε το επιχειρείν πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις, πιστεύουμε ότι το μέλλον δεν μπορεί να είναι άλλο ένα πολύ μεγάλο κράτος που προσλαμβάνει δεξιά και αριστερά και υπόσχεται σε νέους ανθρώπους, τι; Πεντάμηνα και επτάμηνα και οκτάμηνα για να έρθει μετά κάποια στιγμή και να τους μονιμοποιήσει κρατώντας τους ομήρους για πολλά χρόνια; Δεν είναι αυτό το όραμα μου για τη νέα Ελλάδα. Και δε νομίζω ότι πρέπει να είναι ούτε το δικό σας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Το όραμα μου για την νέα Ελλάδα είναι παιδιά που μορφώνονται καλά και που βρίσκουν θέσεις εργασίας στο αντικείμενο τους, στους τομείς όπου η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης έφερε, ως παράδειγμα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ημαθίας, τον ορεινό τουρισμό που έχει τις προϋποθέσεις να γίνει και δωδεκάμηνος (σημείωσε ότι συζητούσε με το δήμαρχο την ιδιωτικοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου με μια μακροχρόνια σύμβαση παραχώρησης, ώστε «να έρθει ένας ιδιώτης επενδυτής να βάλει χρήματα και να αναδείξει την περιοχή»), τον αρχαιολογικό πλούτο που μπορεί να φέρει πολύ περισσότερους επισκέπτες από τους 200.000 που έρχονται ετησίως στη Βεργίνα και τα εξαιρετικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τα οποία πρέπει κατακτούν και νέες αγορές, ενώ, νωρίτερα, είχε επισκεφθεί και μια κτηνοτροφική μονάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι επιδίωξη της ΝΔ δεν είναι μόνο η εκλογική νίκη, όταν γίνουν εκλογές, αλλά το να κυβερνήσει καλά «την επόμενη μέρα».

«Και για να κυβερνήσουμε καλά την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, με σχέδια, με προγράμματα, με έτοιμα νομοσχέδια και να έχουμε αλλάξει και το κόμμα, να ανοίξουμε και το κόμμα με άλλα λόγια» είπε ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας ότι είχε πει κι όταν ανέλαβε την ευθύνη του κόμματος και διευκρίνισε ότι αυτό το είχε πει «όχι γιατί δεν αγαπάμε το κόμμα μας, είμαστε περήφανοι για την ιστορία του, αλλά γιατί όλα τα κόμματα πρέπει να προσαρμόζονται στις νέες εποχές». Πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει «να φέρουμε στο κόμμα νέους ανθρώπους».

«Με όλη την εκτίμηση και το σεβασμό που έχουμε στα ιστορικά μας στελέχη, πάντα σε κάθε συνάντηση με κομματικά στελέχη, λέω, οι πόρτες και τα παράθυρά μας πρέπει να είναι ανοιχτά για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θα έρθουν στη ΝΔ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και κομματικά στελέχη ολοκλήρωσε το απόγευμα στη Βέροια την περιοδεία του στην Ημαθία, ξεκινώντας από τη Νάουσα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 195 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της πόλης, συνεχίζοντας με επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας και μετά στο ταφικό συγκρότημα του Φιλίππου του Β' στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, ενώ επισκέφθηκε επίσης τον ξενώνα παιδικής φιλοξενίας του συλλόγου πρωτοβουλία για το παιδί, "Το σπίτι της Βεργίνας" και μια κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση