GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανός με ελληνική καταγωγή συνελήφθη ως ύποπτος τζιχαντιστής

Ένας άνδρας από τη Βρετανία με ελληνική καταγωγή, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τα τελευταία δύο χρόνια, συνελήφθη στα τουρκικά σύνορα...


Ένας άνδρας από τη Βρετανία με ελληνική καταγωγή, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί τα τελευταία δύο χρόνια, συνελήφθη στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία ως ύποπτος τζιχαντιστής.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του Guardian, η οικογένεια του φοιτητή Stefan Aristidou απηύθυνε απεγνωσμένες εκκλήσεις μέσω οργανώσεων που αναζητούν αγνοούμενους να εντοπιστεί καθώς ο νεαρός δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους τα τελευταία δύο χρόνια. Τα ίχνη του είχαν χαθεί μετά την προσγείωσή του αεροσκάφους όπου επέβαινε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.
Ο Βρετανός υπήκοος με ελληνική καταγωγή εντοπίστηκε αυτήν την εβδομάδα στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία και συνελήφθη από αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Stefan Aristidou φέρεται να δήλωσε στις τουρκικές Αρχές ότι δεν πήγε εκεί για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών αλλά σκοπός του ήταν να εγκατασταθεί στη Ράκα.
Ο άνδρας εντοπίστηκε μαζί με μία Βρετανίδα με καταγωγή από το Μπαγκλαντές η οποία αναγνωρίστηκε ως η σύζυγός τους, ενώ μαζί τους συνελήφθη και ένας Αμερικανός πολίτης.
Εκπρόσωπος του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι «είμαστε σε επαφή με τις τουρκικές Αρχές μετά την κράτηση ενός Βρετανού στα σύνορα Τουρκίας -Συρίας».
Άτομα που γνώριζαν τον Βρετανό άνδρα και την οικογένεια του δήλωσαν στην βρετανική εφημερίδα ότι ο νεαρός λίγο πριν από την εξαφάνιση του είχε αλλάξει τον τρόπο όπου ντυνόταν και φορούσε ισλαμιστική φορεσιά.
Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση