GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η φρίκη της επίθεσης των τζιχαντιστών στον χριστιανικό ναό της Αιγύπτου - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Με αίμα βάφτηκε η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες. Η πρώτη έκρηξη...


Με αίμα βάφτηκε η σημερινή Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.
Μετά την έκρηξη στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, οι εξτρεμιστές λίγες ώρες αργότερα, "χτύπησαν" και έξω από μία κεντρική εκκλησία στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο ναός αυτός βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αίγυπτου και του αραβικού κόσμου Αλ Αχράμ μιλάει για 47 πλέον νεκρούς: 29 στην Τάντα και 18 στην Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου). Οι τραυματίες είναι περίπου 150.



Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).
Δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κοπτικών εκκλησιών στην Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό από την τρομοκρατική οργάνωση σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου απειλεί με νέες επιθέσεις στο μέλλον.
Η επίθεση στην Αλεξάνδρεια διαπράχθηκε από τον Άμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η επίθεση στην εκκλησία της Τάντας διαπράχθηκε από τον Άμπου Ίσαακ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


«Kαλά στην υγεία τους οι Έλληνες της Αιγύπτου»
Όλοι καλά στην υγεία τους είναι οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια, δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης.
Ο Έλληνας Πρόξενος μάλιστα επεσήμανε ότι υπήρξε ένας Έλληνας που βρέθηκε κοντά στην επίθεση της Αλεξάνδρειας, καθώς σημειώθηκε λίγα μόλις τετράγωνα από τον ναό του Αγίου Σάββα - όπου λειτούργησε σήμερα ο Πατριάρχης Θεόδωρος - αλλά δεν έπαθε τίποτε.
"Μέχρι τώρα, δεν έχει γίνει αντιληπτός τραυματισμός κανενός Έλληνα", δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Κακαβελάκης.
ΒΙΝΤΕΟ – ντοκουμέντο από τη βομβιστική επίθεση μέσα σε εκκλησία στην Αίγυπτο
Σε video που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται να καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης στο εσωτερικό της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμα γνωστό "αν είχε τοποθετηθεί βόμβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε".

#Egypt#Egypt Video of Aftermath of SBIED attack on #Alexandria, 11 reported killed now. pic.twitter.com/Hg5ia1bmt9
— breaking-news (@UrgentNews5) April 9, 2017
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Είμαστε στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού
Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο άκουσμα των θλιβερών γεγονότων που αμαυρώνουν μία από τις πιο μεγάλες ημέρες της Χριστιανοσύνης, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Είμαστε στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού, δήλωσε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότα, καθώς η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε σχετικά μικρή απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, στην περιοχή Μανσέια, της Αλεξάνδρειας, όπου βρίσκεται και η έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, έξω από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου.
"Ας ελπίσουμε ότι ο ερχόμενος προς το εκούσιο πάθος Ιησούς Χριστός θα μαλακώσει τον πόνο των οικογενειών που τόσο άδικα έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και θα φέρει την ειρήνη Του στην ευλογημένη Αίγυπτο", κατέληξε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
Ο Παυλόπουλος για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια και την οδύνη μου καθώς και του ελληνικού λαού προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Σίσι και προς τον αιγυπτιακό λαό, για το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Αλλά δεν αρκούν τα συλλυπητήρια» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η Ευρώπη με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό της οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή πρέπει να τελειώσει. Η γενεσιουργός αιτία όλων αυτών είναι ο πόλεμος. Ο πολιτισμένος κόσμος και ιδίως η Ευρώπη, οφείλουμε να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος καταλήγοντας:
«Να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες που διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση