GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Αναφορά στην εισαγγελέα Διαφθοράς για το υπόμνημα Πολάκη

Αναφορά προς την εισαγγελέα Διαφθοράς απέστειλαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Ε...


Αναφορά προς την εισαγγελέα Διαφθοράς απέστειλαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία ζητούν να διερευνήσει τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
Πρόκειται για την τρίτη αναφορά προς την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς για το ίδιο θέμα και όπως αναφέρουν: «Έχουν σκοπό αφενός να βοηθήσουμε τις υπηρεσίες της να μορφώσουν γνώμη για το ερευνόμενο θέμα της Novartis και αφετέρου για να διερευνηθεί η προέλευση του υπόπτου, ανακριβούς, συκοφαντικού και χαλκευμένου επισυναπτόμενου ΜΕΜΟ που διακίνησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας».
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι ο ισχυρισμός του κ. Πολάκη πως «η τιμολόγηση επί της υπουργίας Α. Λοβέρδου γινόταν με βάση τις τρεις ακριβότερες χώρες είναι πέρα για πέρα αναληθής και δεν προκύπτει από κανένα πρακτικό της Επιτροπής Τιμολόγησης Φαρμάκων που σας έχουμε ήδη καταθέσει. Αγγίζει δε και τα όρια της ανεπίγνωτης ανοησίας, γιατί σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ως χώρα αναφοράς η Ελβετία για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελβετία δεν είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο σχετικός νόμος ορίζει ότι οι τιμές αναφοράς λαμβάνονται από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ο μέσος όρος των τριών χαμηλότερων τιμών στις χώρες αυτές).
2) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι αποστολέας του email με το ανυπόγραφο ΜΕΜΟ (βλ. σχετικό 2) είναι η φαρμακοβιομηχανία NONARTIS, όπως ανερυθρίαστα ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Αντιθέτως, το ΜΕΜΟ είναι ανυπόγραφο και οπωσδήποτε ύποπτης προέλευσης.
3). Τα συμπεράσματα που αναγράφονται στο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα αυτό ΜΕΜΟ, δεν έχουν καμία λογική αλληλουχία και διαστρεβλώνουν τόσο βάναυσα την πραγματικότητα, με συνέπεια να καθιστούν ακλόνητη την πεποίθηση μας ότι πρόκειται για χαλκευμένο έγγραφο, διακινητής του οποίου είναι δυστυχώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας».
Επίσης υπογραμμίζουν ότι «όλες οι τιμολογήσεις των φαρμάκων που έγιναν επί υπουργίας Α. Λοβέρδου έγιναν με πιστή τήρηση των νόμων, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ελάχιστες δυνατές ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς (αν υπήρχε παραβίαση του νόμου ή πελατειακή πολιτική συμπεριφορά θα υπήρχε, που δεν υπήρξε, σφοδρή αντίδραση από τους εκπροσώπους των άλλων ανταγωνιστριών φαρμακευτικών εταιρειών) και κάθε φορά υπήρχε μείωση των τιμών. Οι πίνακες που σας έχουμε καταθέσει με τις προηγούμενες δύο αναφορές μας αποδεικνύουν του ανωτέρω λόγου το αληθές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση