GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Νέο σκάνδαλο στο φως και νέες πολιτικές συμμαχίες εν όψει...

Ένας νέος ογκώδης φάκελος με σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων, από την εποχή των προηγούμενων κυβερνήσεων, έφθασε σύμφωνα με αποκλειστικ...

Ένας νέος ογκώδης φάκελος με σκάνδαλο εκατοντάδων εκατομμυρίων, από την εποχή των προηγούμενων κυβερνήσεων, έφθασε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν ο ίδιος δώσει το πράσινο φως να κατατεθεί, προχθές Παρασκευή, η πρόταση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διαφθορά στο χώρο της Υγείας.

Την ώρα που η διαπραγμάτευση με τους δανειστές συνεχίζεται μετ΄εμποδίων και υπό συνθήκες πλήρους αβεβαιότητας, στο πολιτικό πεδίο αρχίζει περίοδος σκληρού ροκ. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να επιβάλει τη δική της ατζέντα και να αναδείξει νέες διαχωριστικές γραμμές, με φόντο τις επόμενες εκλογές, προχωρά σε σκλήρυνση της στάσης της για όλες τις υποθέσεις σκανδάλων του παρελθόντος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά απειλείται άμεσα με Προανακριτική Επιτροπή ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι διευρύνεται εντυπωσιακά και το χρονικό βάθος της έρευνας. Στο μικροσκόπιο μπαίνει πλέον συνολικά η περίοδος διακυβέρνησης Σημίτη από το 1997, τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός επανεμφανίζεται και διεκδικεί ρόλο πολιτικού υποβολέα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορείται μάλιστα από αξιόπιστες πηγές η «κυριακάτικη δημοκρατία», όλη αυτή η κατάσταση αποτέλεσε -εν μέσω εύλογων ανησυχιών- το (άγνωστο) αντικείμενο των συζητήσεων που είχαν την Τρίτη στην Μάλτα οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το μεταναστευτικό. Έτσι φωτίζεται και το μυστήριο γιατί -υπό το κράτος της αγωνίας για τις κινήσεις του κ. Τσίπρα που αφορούν έως και το 2014- ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τηλεφώνησε από την Βαλέτα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εσπευσμένως να συναντηθούν. Όντως, το αποτέλεσμα της -διάρκειας μιας ώρας- συνάντησής τους την Παρασκευή ήταν η συμφωνία ότι ανεξαρτήτως των άλλων διαφορών τους «πρέπει να γίνουν εκλογές και να φύγει άμεσα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα...». Η επόμενη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη, την Τρίτη, θα γίνει με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη ο οποίος έχει πλέον την ανοικτή στήριξη του κ. Σημίτη στο νέο «εκσυγχρονιστικό» εγχείρημα με τους τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση...

Ο φάκελος με τον οποίο θα εμπλουτιστεί το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία αφορά το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) το οποίο έχει δημιουργηθεί για να να συντονίζει την κίνηση στα νοσοκομεία όλης της χώρας και να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων. Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος ιδιαίτερα για την περίοδο της τριετίας 2012-2014 και το πόρισμα που ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες σύμφωνα με τους γνωρίζοντες είναι καταπέλτης. Η πορεία της σχετικής έρευνας είχε απασχολήσει πρόσφατα και ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαφθορά στην Υγεία. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά αποτελεί ένα σκάνδαλο ανάλογο με του ΚΕΕΛΠΝΟ -μολονότι δεν είναι εξίσου γνωστός φορέας- καθώς διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια. Επίσης, υπάρχει ροή χρήματος προς το ΕΚΕΠΥ από το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο του «δανείζει» προσωπικό προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί και να καλύπτει βάρδιες.

Κι αν μετά την υπόθεση Novartis το πόρισμα για το ΕΚΕΠΥ «καίει» γνωστά πρόσωπα του πρόσφατου παρελθόντος, η απόφαση να τεθεί ως αφετηρία έρευνας από την Εξεταστική το 1997 αγκαλιάζει και ολόκληρη την οκταετία Σημίτη η οποία έτσι ερευνάται όχι μόνο για τα εξοπλιστικά (και) του Γιάννου Παπαντωνίου ή την Siemens (από την τακτική Δικαιοσύνη) αλλά και για τα σκάνδαλα στην Υγεία.

Η απόφαση αυτή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον διότι αρχικά ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι η έρευνα θα αφορά την μνημονιακή περίοδο, από το 2010 και μετά. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι η αλλαγή στην κυβερνητική στάση, που προαναγγέλθηκε μάλιστα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, σημειώθηκε ύστερα από την εμφάνιση του κ. Σημίτη στο τηλεοπτικό προσκήνιο, την επίθεσή του στον κ. Τσίπρα, την ευθεία υποστήριξή του στον κ. Μητσοτάκη και την έμμεση προς τον κ. Σαμαρά. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι ο πρώτος υπουργός Υγείας κατά τη διακυβέρνηση Σημίτη το 1997 ήταν ο Κώστας Γείτονας ο οποίος -λόγω της στενότατης πολιτικής και οικογενειακής φιλίας με τον Γιώργο Γεννηματά- αποτελεί σήμερα τον πιο στενό και σημαντικό σύμβουλο, εν είδει κηδεμόνος, της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γείτονας μπορεί να κινείται αθόρυβα και μακράν της δημοσιότητας, αλλά -στο τέλος της ημέρας- επηρεάζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον την κ. Γεννηματά. Υπουργός Υγείας κατά την περίοδο Σημίτη διετέλεσε στη συνέχεια και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της φιλομνημονιακής πολιτικής κίνησης (που ίδρυσε αρχικά ο Χάρης Θεοχάρης) «Δημοκρατική Ευθύνη».

Μπορεί η διερεύνηση των σκανδάλων να θεωρείται αντιπερισπασμός στις συζητήσεις με τους δανειστές για τα νέα επώδυνα μέτρα, αλλά δεν παύει να αναδεικνύεται και σε ένα χρήσιμο εργαλείο με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει την αντιπολίτευση αφενός σε θέση άμυνας και αφετέρου να της δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα. Ήδη το πρώτο, αλλά ενδεχομένως το πιο ανώδυνο, αγκάθι αφορά το θέμα της (μη) συμμετοχής στην Εξεταστική των βουλευτών που διετέλεσαν υπουργοί Υγείας έως το 2014, όπως ο Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ και οι Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης από τη ΝΔ. Πέραν αυτού πολιτικά η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθεί ενώπιον αρκετών διλημμάτων για το πώς θα υπερασπιστεί την κυβερνητική περίοδο Σαμαρά και πώς θα ξεπεράσει τις παρενέργειες στο αφήγημα μιας «Νέας Δημοκρατίας από την αρχή».

Το σοβαρότερο πρόβλημα αναμένεται να προκύψει τη στιγμή κατά την οποία η πλειοψηφία προχωρήσει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο σχεδιασμό της για ακόμη πιο σκληρό το ροκ συγκροτώντας (και) Προανακριτική Επιτροπή τουλάχιστον όσον αφορά το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν. Από τους εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς σε δυσχερέστερη θέση φέρεται ο κ. Βορίδης ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί να επιστρατεύσει εκτός από τις πολιτικές και τις νομικές του ικανότητες για να αποτρέψει την παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα πάντως διάχυτη είναι και η εκτίμηση ότι η «σκανδαλολογία» εντάσσεται όχι μόνο στην προσπάθεια αντεπίθεσης προς την αντιπολίτευση για την οικονομία (από τη ΝΔ έως το ΠΑΣΟΚ και τον Κ. Σημίτη) αλλά και στο σενάριο της εκλογικής επιφυλακής το οποίο παραμένει υπαρκτό όσο το κλείσιμο της αξιολόγησης παίρνει τη μία αναβολή μετά την άλλη και το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά...
Ανδρέας Καψαμπέλης
www.dimokratianews.gr

5 σχόλια

  1. Ανώνυμος3 Απριλίου 2017 - 12:21 μ.μ.
    Έχουν ΚΑΚΌ ΣΚΟΠΌ! ΘΈΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΉ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ ΠΡΟΔΟΣΊΑ και Τυπικά! Το θέλουν οι Αποικιοκράτες! Οι Λακέδες εκτελούν ΜΌΝΟ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ!

    Βρήκαμε και παραθέτουμε το κάτωθεν:


    Ανώνυμος29 Μαρτίου 2017 - 1:44 π.μ.
    ΘΕΜΑ: Ομοιότητες και Διαφορές, Ταυτότητες και Ισότητες.

    Ερώτηση για τους ... Τετραπέρατους:

    Βρέστε Ομοιότητες και Διαφορές Μεταξύ του "Δημοψηφίσματος" του Ερντογκάν και Της Προσπάθειας Θεμελιακής Αλλαγής του Σημερινού Συντάγματος (Μαζί και το τα της Εκκλησίας της Ελλάδος) των Ελλήνων!
    Παράλληλα Διατύπωσε και Βρέστε με την Άτοπο Απαγωγή της Σχέσης ΜΚΟ και Διάλυση Μιας Χώρας (Συγκεκριμένη Διάταξη των Συντεταγμένων: Ορίζουμε Χώρο: Ελλάς). Ως Βοηθητικό Τύπο παίρνουμε την ΜΚΟ με τα Κοινά Νούμερα: Πράττττω, βγάζουμε ΥΠΈΞ με την Συντεταγμένη Στροφογυριζόπουλο.
    Δεν Αναγνωρίζουμε Λύσεις (Μιγαδικές) με Χρόνους, Θρόνους και Αξιώματα Πατριαρχικά, Διότι με την Μελέτη του 2004 Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικών Επιστημών Του Πάνω και Κάτω Μαχαλά στην Ανω Βόλτα τα Απέρριψε με Παμψήφιο. Επίσης Όσοι Φοιτητές Επισκέφτηκαν τα Φροντιστήρια ΗΠΑ (=ήμουν παράνομος/πρόστυχος ανάκαθεν) δεν θα Εξετασθούν, Να Παραδώσουν Αμέσως Λευκή Κόλαση (!) Και Αποβάλλωνται/Αποβάλωνται ΩΣ Απόβλητα.

    Η Εξέταση Αρχινά για Τους Υπόλοιπους.

    Και Καλή Επιτυχία.

    Ο Διδάκτωρ Σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτιμώ να παραμείνω ΠΑΝΤΑ στην αριστερά του πατέρα μου.
    ====================================================
    Έκανα το μέγα λάθος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές λειτουργώντας εντελώς συναισθηματικά, προκειμένου να υπάρχει στη βουλή μια ακόμη φωνή.

    Κινδύνευε, αν θυμάστε, να μείνει απ' εξω .

    Είναι από τα πράγματα που έχω σκυλομετανιώσει .

    Αυτό το χάλι εύχομαι να μην το είχα ενισχύσει ποτέ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ. Εφόσον θέλουν να είναι εκτός συστήματος, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καλύτερα να μείνουν και εκτός.
    Βλέπεις, όμως, είναι πολλά τα λεφτά...

    Στους λίγους δήμους που έχουν και στα αρκετά πανεπιστήμια που "ελέγχουν" οι "συναλλαγματικές" δίνουν και παίρνουν και η διαπλοκή μαζί με την αναξιοκρατία καλά κρατούν, σε αντίθεση με τις προσδοκίες μερί του αντιθέτου για την "ηθική" και "δίκαιη" αριστερά που μου έμαθε ο πατέρας μου όταν εκείνος βίωνε τη φυλακή και εγώ αναγκαζόμουν να τον στερηθώ για τις ιδέες του.

    Είναι πολύ κρίμα.

    Αν ζούσε τώρα σίγουρα ούτε εκείνος θα ψήφιζε αυτό το αληταριό .

    Ντροπή και αίσχος.

    Προοδευτισμός ή μήπως προδοτισμός ;

    Το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο -τρομάρα μου- ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Είδα και βίωσα εκ των έσω όλη τη σαπίλα των προοδευτικών συριζαίων και των δήθεν επιστημόνων που διαπλέκονται ασυστόλως...

    Τα ίδια και στο Παν/μιο Πατρών τώρα που μιλάμε... Αριστεροί με δεξιές τσέπες που εκτρέφουν σαλιγκάρια για να ζήσουν.

    ΝΤΡΟΠΗ για την αριστερά της πατρίδας μου, που μέσα σε όλα τα άλλα ΞΕΧΝΑ τον "Σπίθα" που ήταν
    ===============================================
    Υπουργός Επικρατείας όταν οι τραμπούκοι της δεξιάς δολοφονούσαν στο σχολείο μου τον Τεμπονέρα έχοντας εντολές για "ανακαταλήψεις"....

    Στα χνάρια των τραμπούκων που βρίζαμε σύντροφοί;

    Αντισυγκεντρώσεις ;

    Τραμπούκικες Πρακτικές;

    Χειροκροτητές του Θοδωράκη -Σπίθα-Υπουργού επί Τεμπονέρα σύντροφοι;

    Ντροπή.

    Τελικά δεν μετανιώνω που δεν εντάχθηκα ποτέ στη δική σας φασιστική -τελικά- αριστερά.

    Προτιμώ να παραμείνω ΠΑΝΤΑ στην αριστερά του πατέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι χαζοί Έλληνες και η αξιολόγηση...

    Θα ήταν ένας ωραίος τίτλος για την βλακεία που σας σερβίρουν ΌΛΟΙ..

    Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία μεχρι το τέλος του 2017..το είπα και το ξανά λέω..

    Μετράνε και αυτοί τι σκορ επιτυγχάνουν;; δημοψήφισμα στην Τουρκία.. Εκλογές στην Γαλλία.. Εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ από της 21-23 Μαΐου..Εκλογές σε ΓΕΡΜΆΝΙΑ και να βγει η Μέρκελ ..θα είναι ο Σόιμπλε υπουργός οικονομικών Η ΔΕΝ θα είναι!!!...

    Θα πει κάποιος μα έχουμε να δώσουμε τον Ιούλιο 7-8 δις στο χρέος ..ΕΕΕ ΚΑΙ αν το πάνε τέσσερις πέντε μήνες αργότερα χάλασε Ο ΚΟΣΜΟΣ !!!! Τι θα κάνουν; θα πτωχεύσουν την Ελλάδα μέσα στο ΕΥΡΏ ;;; αυτό πρέπει να κάνει το ΔΝΤ όταν ένα χρέος δεν είναι βιώσιμο Η ΒΑΘΎ ΚΟΥΡΕΜΑ..Να χάσουν δηλαδή οι Γερμανοί φίλοι μας [[ αυτό είναι το ΣΩΣΤΌ ]].. ΕΚΤ= Γερμανία θα πρέπει να χρεωθεί όλο το χρέος μας και η ιδιωτικές τράπεζες της θα πάνε για φούντο..

    Ο Ντόναλντ Τραμπ θα το έκανε με χαρά...Άλλα ακόμα δεν ελέγχει το ΚΡΑΤΟΣ τον ΗΠΑ απλώς προεδρεύει...μόλις ελέγχει και ΚΡΑΤΟΣ αυτό θα κάνει..

    Ηρεμήστε λοιπόν..Ούτε Εκλογές ΘΑ υπάρχουν το 2017 στην Ελλάδα..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι στο Σακίδιο! Νάχαμε να λέγαμε! Και ο μήνας έχει 9; 19; 29; 39;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω τα της "Απολογίας" του Νταΐζεμπλούμ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά 2 τεινά α) η ανικανότητα της πολιτικής ερμηνείας σε συνάρτηση με την μη γνώση της γερμανικής γλώσσας β) η μη γνώση της επιστημονικής άνάλυσης της γλώσσας των Αφεντικών μας σε συνάρτηση με την εσκεμμένη παραπλάνηση και παραποίηση!

    Στο Διαταύτα:

    Η δήλωση της "απολογίας" του δείχνει το όλο μέγεθος,εύρος, βάθος και ύψος της Ελιτοφασιστικοναζιστικής του θεώρεισης! Είναι ακόμη χειρότερο από την ταύτιση και εξίσωση του "ποτά και πουτάνες"! Είναι αξιοπερίεργο αλλά η πραγματικότητα ότι οι μεταφραστές (δεν μπορούν και δεν είναι ικανοί να μεταφράζουν και να ερμηνεύσουν πολιτικές κοινονικοπολιτικές ορολογίες!) τα ΜΜΕ και οι Κρατούντες Ελέω των Αποικιοκρατών πάνε χέρι-χέρι!

    Εμείς δεν θα Σας δώσουμε χέρι βοηθείας! Μόνο ένα Σας λέμε ότι η "απολογία" του είναι ακόμη πιο υβριστική προσβλητική και δείχνει το πραγματικό του Είναι/Αντίληψη/Θεώρηση!

    Εμείς Δεν έχουμε απαίτηση να τα καταλάβετε Αυτά, διότι Σας θεωρούμε Ανίκανους! Τα διατυπώνουμαι για την Ιστορία των Πραγμάτων (άλλωστε το ότι η Χώρα Μας έφτασε εδώ που Είναι το Χρωστά Ανέκαθεν στους Ανίκανους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση