GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βερναδάκης: Προσδοκούμε μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους

Την σταθερή θέση της κυβέρνησης για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους επανέλαβε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος...


Την σταθερή θέση της κυβέρνησης για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους επανέλαβε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναδάκης.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του στις φυλακές Χανίων ο κ. Βερναδάκης αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση.

«Υπάρχει πολιτική συμφωνία, τις επόμενες ημέρες θα κλείσουν και τα τεχνικά ζητήματα ήδη υπάρχει έτοιμο το κείμενο της συμφωνίας και μέχρι τις 15 Μαΐου ο στόχος είναι να έχει ψηφιστεί και από τη βουλή», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Από τα Χανιά ο κ. Βερναδάκης διέψευσε τα όσα ακούγονται περί επιβολής νέων μέτρων και ανέφερε ότι «το πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας έχει προδιαγραφεί από τις 20 Φεβρουαρίου. Επικυρώθηκε με την συμφωνία της Μάλτας. Από εδώ και πέρα δεν έχει κάτι άλλο να τεθεί στο τραπέζι. Και πάντοτε να έχουμε υπόψη μας σε σχέση με την συμφωνία κάτι το οποίο πρέπει να το διευκρινίσω, μιλάμε για μέτρα μετά το 2019 μαζί με τα αντίμετρα βεβαίως και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος».

Από τα Χανιά ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι μια γενναία όπως τόνισε αναδιάρθρωση του χρέους. «Αυτό που προσδοκούμε είναι μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους με μείωση και της ονομαστικής του αξίας πιθανώς και κουρέματος. Αλλά κυρίως ξεκινάμε από την πολιτική μιας γενναίας αναδιάρθρωσης. Αυτό είναι πια κοινή θέση και του ΔΝΤ και νομίζω ότι προς τα εκεί θα κινηθεί. Αλλά αυτό πια δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει δώσει το πλαίσιο, το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους αφορά την διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως της Γερμανίας».

Ο κ. Βερναδάκης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη επισκέφθηκε τις φυλακές Χανίων επισημαίνοντας ότι η αντιεγληματική πολιτική που χαράζει το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενίσχυσης των φυλακών της χώρας με προσωπικό δήλωσε. «Έχουμε εγκρίνει ήδη 630 θέσεις μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για κάλυψη των κενών προσωπικού στις φυλακές. Με τις πολιτικές τις θεσμικές για την αποσυμφόρηση των φυλακών είχαμε καλά δείγματα, η κατάσταση στις φυλακές έχω την αίσθηση ότι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση