GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαιρέκακος Σόιμπλε στον Σουλτς: Έρχεσαι στα λόγια μου για την Ελλάδα

"Ώστε η Ελλάδα πρέπει όντως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ε Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ! Το είπα εγώ στο κόμμα μου: Αν σ...


"Ώστε η Ελλάδα πρέπει όντως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ε Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ! Το είπα εγώ στο κόμμα μου: Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει εμάς ο Σουλτς", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι του Der Spiegel.

Πρόκειται για την απάντησή του στη δήλωση του υποψηφίου για την καγκελαρία με το SPD, σύμφωνα με την οποία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόζει τις "μεταρρυθμίσεις".

Πάντως η μοίρα της Ελλάδας αναφέρεται συχνά πυκνά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Χαρακτηριστικό είναι και το σποτ του CDU της Μέρκελ στα social media, με σύνθημα "Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς"! 

"Αν δεν αρέσει στους μουσουλμάνους η Ευρώπη τότε να πάνε αλλού"

Οι μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσουν πως υπάρχουν και καλύτερα μέρη γι' αυτούς αν δεν θέλουν να αποδεχθούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Βερολίνο.

Στους μετανάστες που δεν αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής θα πρέπει να πούμε “πήρατε λάθος απόφαση”, είπε ο Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. “Υπάρχουν καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσει κανείς υπό τον ισλαμικό νόμο από την Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην ευρωζώνη και την Ελλάδα, διεμήνυσε πως αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, θα πρέπει να υλοποιήσουν το πλαίσιο της κοινής ευθύνης του ενιαίου νομίσματος.

Tagesspiegel: Παρόμοιες οι θέσεις Σόιμπλε και Σουλτς για την Ελλάδα

Η γερμανική εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι οι θέσεις του Σοσιαλδημοκράτη υποψήφιου για το ελληνικό ζήτημα είναι παρόμοιες με αυτές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών: "Ο Μάρτιν Σουλτς γνωρίζει ότι με το ελληνικό ζήτημα δεν μπορεί να κερδίσει την γερμανική κοινή γνώμη. Όταν η συζήτηση φθάνει στα δάνεια προς την Ελλάδα, εξανεμίζεται ο ενθουσιασμός πολλών Γερμανών για την Ευρώπη. (..) Έτσι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όταν τη Δευτέρα ρωτήθηκε από τους ανταποκριτές ξένου τύπου στο Βερολίνο τι θα κάνει, αν εκλεγεί, διαφορετικά από ότι η Άνγκελα Μέρκελ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. (..) Απάντησε ότι το ερώτημα πως θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και πως η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εξαρτάται από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Η θέση αυτή δεν διαφέρει και πολύ από τις απόψεις του Σόιμπλε, ο οποίος είχε συνδέσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων".

1 σχόλιο

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
    (Ας ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ)

    Οι "Εταιρεία" Starbucks σε όλη την Ευρώπη κάνει Δισεκατομμύρια Τσίρο και έχει Δισεκατομμύρια Κέρδος!

    Μάλιστα στην Ο.Δ.Γερμανίας εδώ και σχεδόν Δέκα (10) Χρόνια δεν πλερώνει ούτε ... ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΚΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣ!!! Και ΑΥΤΟ βάσει Φοροτεχνικών Νόμων!!!

    Οι Νόμοι Αυτοί ΙΣΧΥΟΥΝ και για άλλες "Εταιρείες"!

    Οι Νόμοι Αυτοί "Φτιάχτηκαν" επί Πρωθυπουργίας του ... Juncker στο Λουξεμβούργο!!! Γιαυτό τον κάναν ΥΣΤΕΡΑ τον Juncker και ... Αυτό που Είναι σήμερα στην Ε.Ε.!!!

    Και η ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ:

    Εαν η "Εταιρεία" Starbucks ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ... Ο.Δ.Γερμανίας (Νόμιμα) πληρώνει στην ΕΛΛΑΔΑ;;;;;

    Και μιλάνε ΟΛΕΣ Αυτές οι Κοπριες για τον Ελληνικό Λαό;;;

    Και μιλά η Νεκροφιλία Juncker ο Μασάζ men του Alex για ... Χρέος Του Ελληνικού Λαού; Της Χώρας ΜΑΣ;;;

    Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !

    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!


    Στο ΠΥΡ το Εξώτερων ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

    ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! Και οι Εντός και οι Εκτός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση