GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φοιτητής κινηματογράφου διεκδικεί βραβείο στις Κάννες

Ένας Σκωτσέζος φοιτητής κινηματογράφου  θα βαδίσει στο κόκκινο χαλί, στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, καθώς η μικρού μήκο...


Ένας Σκωτσέζος φοιτητής κινηματογράφου  θα βαδίσει στο κόκκινο χαλί, στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, καθώς η μικρού μήκους ταινία του, που ήταν η μεταπτυχιακή εργασία του επιλέχτηκε ανάμεσα σε χιλιάδες συμμετοχές και θα διαγωνιστεί για βραβείο.
Ο Ρόρι Αλεξάντερ Στιούαρτ δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε πως  η διάρκειας 26 λεπτών ταινία του «Wild Horses” είναι μεταξύ των 16 υποψηφίων που επιλέχθηκαν από συνολικά 2.600 για το βραβείο στην κατηγορία Cinéfondation που είναι αφιερωμένο στα αναδυόμενα ταλέντα.
«Είμαι έκπληκτος ... Οι Κάννες είναι Κάννες ... Νομίζεις ότι μπορεί να έχει γίνει λάθος " είπε μόλις έμαθε τα νέα.
Ερωτηθείς για τις επιρροές του, μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη για τις αντισυμβατικές ταινίες, όπως την ταινία «The Lobster» (Ο Αστακός) του Γιώργου Λάνθιμου, τη σουρεαλιστική σάτιρα του 2015. "Οτιδήποτε έχει τη δική του προσωπικότητα" είπε.
Συντελεστές της ταινίας «Wild Horses” είναι απόφοιτοι φοιτητές της Εθνικής Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και πρωταγωνιστούν οι επαγγελματίες ηθοποιοί Έμα Κέιτερ και Έμμα Κέρτις.
Ο Στιούαρτ 27 ετών από το Λέιθ αποφοίτησε πριν από μερικές εβδομάδες από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (NFTS)  ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη σκηνοθεσία μυθοπλασίας.
Έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε την ταινία «Wild Horses”, την ιστορία μιας έφηβης που πάσχει από  μυαλγική εγκεφαλοπάθεια ή σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Κλεισμένη στο σπίτι λόγω της κατάστασης έρχεται σε σύγκρουση με την υπερπροστατευτική μητέρα της, φεύγει μακριά από το σπίτι, αναζητά ένα άλογο και προσπαθεί να εδραιώσει την ανεξαρτησία της.
Ο Ρόρι Αλεξάντερ Στιούαρτ εξήγησε ότι έχει έναν πολύ στενό φίλο που πάσχει από μυαλγική εγκεφαλοπάθεια, μία ασθένεια που μπορεί να είναι πολύ καταστροφική τόσο σωματικά όσο και διανοητικά και ότι εμπνεύστηκε την ταινία από την ιστορία του φίλου του.
Ωστόσο τόνισε ότι κεντρικό θέμα στην ταινία είναι η ταραγμένη σχέση μεταξύ της έφηβης και της μητέρας της, κάτι που βιώνουν πολλοί άνθρωποι.
Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών Cinéfondation καθιερώθηκε από 20 χρόνια για ταινίες σπουδαστών κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο. Τα τρία βραβεία θα απονεμηθούν σε τελετή στο θέατρο Bunuel στις 26 Μαϊου και θα ακολουθήσει η προβολή των βραβευμένων ταινιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση