GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποτελέσματα Τουρκία δημοψήφισμα: Προς νίκη με μικρή διαφορά το ΝΑΙ

Προς νίκη του Evet (ναι) στο τουρκικό δημοψήφισμα συγκλίνουν όλα τα δεδομένα, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την εν εξελίξει κατ...


Προς νίκη του Evet (ναι) στο τουρκικό δημοψήφισμα συγκλίνουν όλα τα δεδομένα, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την εν εξελίξει καταμέτρηση των ψήφων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Στην αρχή της καταμέτρησης, που ξεκίνησε από την (πιο "φιλική" στον Ερντογάν) ανατολική Τουρκία, τα ποσοστά του "ναι" ανέρχονταν κοντά στο 67%, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι με την ενσωμάτωση και των μεγάλων πόλεων το ποσοστό του "ναι" θα υποχωρούσε περίπου στο 55%. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό τελικά μειώθηκε περισσότερο απ' όσο αναμενόταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, το "ναι" συγκεντρώνει ποσοστό 52,8%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά του "ναι" καταγράφονται στην κεντρική Ανατολία, ενώ στα παράλια της Μικράς Ασίας και στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν πολλοί Κούρδοι, επικρατεί το "όχι".
Πολύ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στο τελικό αποτέλεσμα η "ετυμηγορία" των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, που συνήθως αποτελεί "βαρόμετρο" στις τουρκικές εκλογές. Για την ώρα, στην Κωνσταντινούπολη το "όχι" προηγείται με ποσοστό οριακά πάνω από το 50%, με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
Οριακά μπροστά είναι το "όχι" και στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, όπως μεταδίδει το CNN Turk.
Σημειωτέον ότι η συμμετοχή των Τούρκων ψηφοφόρων στο ιστορικό δημοψήφισμα ήταν μαζική, και σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο Haberturk κινείται περίπου στο 86%.
Εν τω μεταξύ, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια θα προκαλέσει "σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας" στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως ανέφερε ένα στέλεχος του κόμματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
"Η εφορευτική επιτροπή απέτυχε, επιτρέποντας την απάτη στο δημοψήφισμα", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπουλέντ Τεζκάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση