GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη απέλαση Πακιστανού μαθητή - Θίγει το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Αναφορά για τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής ο βουλευτής Λ...


Αναφορά για τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, με αφορμή την επικείμενη απέλασητου ασυνόδευτου πρόσφυγα που ενηλικιώθηκε, μαθητή Ιρφάν Μουχαμάντ, πακιστανικής καταγωγής.

Στην αναφορά του ο βουλευτής επισυνάπτει σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου, ενώ σημειώνει ότι «η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου θίγει τα δικαιώματα στην εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της μόρφωσης σε αντιδιαστολή με την ατελή έως και επικίνδυνη παραμονή σε κέντρα κράτησης, επισημαίνει την προσπάθεια του συγκεκριμένου νέου «με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία», η οποία ανεκόπη με τη σύλληψη, κράτηση και την έναρξη της διαδικασίας απέλασής του, εξαιτίας της τυπικής ενηλικίωσής του.

Ο κ. Πάλλης καταλήγει σημειώνοντας ότι δεδομένου ότι εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγής κατά της απόφασης απέλασης, η ΕΛΜΕ Λέσβου ζητά να δοθεί η δυνατότητα στον Ιρφάν Μουχάμαντ να συνεχίσει τη φοίτησή του, παραμένοντας στη δομή φιλοξενίας, όπου διέμενε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση