GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναζητείται ο νέος επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνέρχεται αύριο, Δευτέρα, με κεντρικό θέμα την επιλογή νέου επικεφαλής της Εισαγγελί...


Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου συνέρχεται αύριο, Δευτέρα, με κεντρικό θέμα την επιλογή νέου επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά τη Διαφθοράς.

Το ΑΔΣ καλείται να αποφασίσει για το νέο πρόσωπο που θα ηγηθεί της Εισαγγελίας Διαφθοράς μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Ελένης Ράικου, η θητεία της οποίας έληγε στις 11 Μαΐου 2017.

Η κ. Ράικου παραιτήθηκε από τη θέση της στις 24 Μαρτίου καταγγέλλοντας σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου που έχουν θορυβηθεί και πλήττονται, όπως αναφέρει, από την συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Το ΑΔΣ θα συνέλθει υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την υποβολή αναφοράς από την ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα, ότι από την Εισαγγελία Διαφθοράς δεν διαβιβάστηκε υλικό (σκληροί δίσκοι) στην ανάκριση εγκαίρως, από τον Άρειο Πάγο διενεργείται πειθαρχική έρευνα κατά της Ελένης Ράικου ενώ παράλληλα ερευνώνται και οι καταγγελίες που συνόδευσαν την παραίτηση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση